1950 yılında okuma yazma bilmeyen bir baba ile, ilkokul üçüncü sınıftan mezun bir annenin oğlu olarak Mersin’in Mut ilçesi Güme Köyü’nde dünyaya gelir. İlkokulu Güme Köyü’nde bitirir. Ortaokulun ikinci sınıfında babasını kaybettiği haberini aldığında bir travma yaşar. Annesi maddi olanaksızlıklar nedeniyle okuldan alır fakat bu uzun sürmez.
Halası çocuğun geleceği ile oynamayın diyerek yanlarına alır fakat buda uzun sürmez; halası öğretmen olan kızının çalıştığı köye gittiğinde gene evsiz kalır. Bu defa şimdiki eşinin babası devreye girer. Onu kendi yanlarına alırlar. Ortaokulu onların yanında bitirir. Yaz tatilinde ailesine yardımcı olmak için köyde kuzu çobanlığı yapar. Ortaokulu tamamladıktan sonra Konya Endüstri Meslek Lisesi Döküm bölümüne devam ederken 1968 yılında İstanbul’a gelerek son sınıfı Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesinde bitirir. Üniversiteyi İ.D.M.M. Akademisi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olarak tamamlar.
Üniversite yılları gençlik hareketinin yoğun yaşandığı yıllara rastlar, kendini olayların göbeğinde bulur. Bu olayları ileride kitaplaştırmayı düşünür ve ileride Devrim Yolcuları kitabını yazar. Öğrencilik yıllarında geçimini sağlamak için İKA Ajansı ve Ekonomi Politika Gazetesinde dört yıl boyunca muhabirlik yapar. Üniversiteyi bitirdikten sonra askere gider. Askerlik dönüşü bir sanayi kuruluşunda Proje mühendisi olarak göreve başlar. Bu kuruluşta 37 yıl boyunca çeşitli kademelerde görevler yaptıktan sonra 2013 yılı Eylül ayında artık yoruldum diyerek mühendislik hayatını istifa ile noktalar.
2009 yılında yıllardır yazmayı düşündüğü, kendisinin de içinde olduğu 1968 döneminin ayrıntılı olarak anlatıldığı ‘’DEVRİM YOLCULARI’’ adlı kitabını yazmak için araştırmalara başlar. Bu araştırma dört yıla yakın sürer. Bu kitabın raflarda yerini almasıyla birlikte dönemin belgeselleştirme fikri ortaya atılır. Bu fikir üzerine görüştüğü görgü tanıkları ve mekanlarda kamera çekimleri gerçekleştirir. Çekimlerin devam ettiği dönemde yeni yeni bilgi ve belgelere de ulaşır. Bunun üzerine bu bilgi ve belgelerden edindiği üç önemli yoldaşın öykülerini kitaplaştırmak için yola koyulur ve böylece ‘’3 YOLDAŞ’’ kitabı da raflarda yerini alır. ‘’DEVRİM YOLCULARI’’ adlı belgesel film iki buçuk yıllık bir çekim aşamasından sonra 2016 yılında gösterime girer.
Sakarya, Bolvadin ve Adras Dağı üçgeninde geçen “ADRAS DAĞI” ve “YASAK DEFTER” adlı kitapları da bulunmaktadır. Son olarak “TOROSLARDAN NURHAK’A” adli yeni kitabı da yakın tarihte raflarda yerini aladı.
Ayrıca çeşitli gazete ve dergilerde makale ve öyküleri de yayımlanmıştır.
Toros dağlarında yaşamlarını sürdüren konar göçer Yörüklerin yaşamlarını konu alan “SON YÖRÜKLER Özgür Hayatlar” adlı bir belgesel filmi de televizyonlarda gösterilmektedir. Şimdilerde çekimleri bitirilmiş kurgu aşamasında olan “BALAT’TA KAYBOLMAK” adlı bir belgesel filmi yakın tarihte gösterime girecek.
2009 yılında yıllardır yazmayı düşündüğü kendisinin de içinde olduğu 1968 döneminin ayrıntılı olarak anlatıldığı “Devrim yolcuları” adlı kitabının yazım araştırmalarına başlar. Bu araştırma dört yıl sürer. Daha sonra bu kitabı belgeselleştirme fikrinden hareket ederek görüştüğü kişilerle görüntülü çekimlere başlar. Bu çekimleri yaparken başka bilgi ve belgelere ulaşır. Bunun üzerine bu bilgi ve belgelerden edindiği üç önemli yoldaşın öykülerini kitaplaştırmak için yola koyulur.
Başarılar