DOLAR
38,8594
EURO
43,5103
ALTIN
4.020,78
BIST
9.668,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
28°C
Mersin
28°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

MUT KELEBEK FESTİVALİ’NE HAZIRLANIYOR

MUT KELEBEK FESTİVALİ’NE HAZIRLANIYOR
A+
A-

Türkiye’de kelebek türü sayısında 1’inci, Avrupa’da ise 4’üncü sırada yer alan ilçemiz Mut’ta, ‘Mutlu Kelebekler Festivali’ düzenleniyor. Mut Kaymakamlığı, Mut Belediyesi, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi ile Mut Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle ilki düzenlenecek olan festival, 19 Nisan’da yapılacak.
Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda yapılacak olan 1. Mutlu Kelebekler Festivali’nin programı netleşti. Saat 10.30’da protokol konuşmalarıyla başlayacak festivalde, MEÜ Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Hüseyinoğlu’nun Kelebek Sergisi ile Kelebek ve Doğa Söyleşisi gerçekleştirilecek.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve Mut Çıtlık Doğa Gezginleri (Mut ÇIDOG) yöneticisi Mehmet Gürbüz ile gazeteci ve Mut Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği (MUDOF) kurucusu Ahmet Güler’in Mut’ta çektiği fotoğraflardan oluşan Kelebek Fotoğraf Sergisi’nin de yer alacağı festivalde; Karacaoğlan İlkokulunun hazırladığı kelebek figürleriyle ilgili eğlenceli hareketlerin sergileneceği Ben Bir Kelebeğim Atölyesi olacak.
Mut Halk Eğitimi Merkezi’nce hazırlanan Yüzümdeki Kelebek Etkinliğiyle devam edecek festivalde, Yöresel Lezzetler Tadımı da gerçekleştirilecek.
Kelebek Şiir Buluşması’nın da olacağı festivalde; Rüştü Aydın, Mine Bahçeci, Fatma Özger, Remziye Çelik, Şerife Eser, Hüseyin Cılız ve Mehmet Akpınar, kelebekler ve Mut için yazılmış şiirlerini ve manilerini seslendirecek.
Festivalin müzikli programında ise, Kelebek İçin Çal Doğa Konseri ile Çukurbağ Cumhuriyet Korosu’nun konserleri yer alacak. Festivalde, Mut Çukurbağ Yardımlaşma Dayanışma ve Kültürel Faaliyetleri Destekleme Derneği tarafından Deve Botlaması Seyirlik Oyunu da sahnelenecek.
Festivalde ayrıca, Mut Engellilere Umut Derneği tarafından Hediyelikler Standı kurulacak.
MeÜ Turizm Fakültesi Dekanı Ahmet Atasoy ile yüksek lisans öğrencileri Şahin Güzel ve Doğa Yıldız, doktora öğrencisi Özlem Doğan’ın Göksu’nun Mitolojik Rüyasını anlatacağı, çok sayıda eğlenceli etkinliğe ve renkli görüntülere sahne olacak olan 1. Mutlu Kelebekler Festivali; Yerköprü Kelebek Gözlem Turu ile sona erecek.

Mehmet Gürbüz