Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
21°C
Mersin
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Yağmurlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Yağmurlu
15°C

AHMET YORGUN’LA SÖYLEŞİ

AHMET YORGUN’LA SÖYLEŞİ

Ahmet Yorgun: “Atatürk’ün açtığı ve gösterdiği aydınlık yol rehberimdir.”

Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) siyaset yapan, sigorta acenteliği sektöründe ticari yaşamını sürdüren, Mersin’de yaşayan Mutlu hemşerimiz Ahmet Yorgun, önümüzdeki seçimlerde CHP’den Milletvekili Aday Adayı. Kendisiyle adaylığı üzerine genel bir söyleşi yaptık, keyifli okumalar dileriz.

Ahmet bey, ister aday olun ister olmayın sizi hep alanlarda insanlarla iç içe görüyorum, vatandaşlarla ve partililerinizle konuşurken neler anlatıyorsunuz, daha çok hangi konulara dikkat çekiyorsunuz?

Evet, uzun yıllardır siyasetin içindeyim, doğruları söylemeye, örnek olmaya parti içinde birlik beraberlik duygusunu arttırmaya ve CHP‘nin önemini anlatmaya çalışıyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu durum göstermektedir ki, Türkiye’yi demokrasiye, aydınlığa çıkacak anlayış ve örgüt CHP’dedir. Çünkü biz toplumun her kesimi ile konuşabiliyoruz, her kesimden oy da alıyoruz, bu seçimde iktidar olacak kadar oy oranımızı da yükselteceğimize inanıyorum. Nasıl yüz yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetimizi kurmuş, devrimleri gerçekleştirmiş isek 2023’de de Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, ikinci yüzyıla girerken iktidar olacağımıza, Türkiye’ye gerçek demokrasiyi getireceğimize, hukuk kuralları çerçevesinde adaletli bir düzen kuracağımıza inanıyorum.

Peki, bu anlattıklarınızı nasıl, kimlerle yapacaksınız?

Bunu halkımız ile beraber yapacağız, 100 yıl önce TBMM açılırken ‘’Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’’ demişsek bu deyişi hep beraber Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da şiar edinerek hayata geçireceğiz. Son 5 yıldır uygulanan “tek adam rejimi”nin ülkemizi ne hale getirdiğini hep beraber yaşıyoruz. Devletin tüm kurumlarının, yargının tek kişiye bağlandığı tüm yetkilerin tek kişide toplandığı bir düzeni Türk halkı kabul etmemiştir ve istememektedir. Çünkü her geçen gün daha çok fakirleşiyoruz, baskı ve korku ortamı artıyor, ülkemiz ve devletimiz dünyada itibar kaybediyor, güven ortamı yok, paramızın değeri pul oldu, hiçbirimiz yarınlardan emin değiliz, gençlerimiz umutsuz; büyük  çoğunluğu geleceğini yurtdışında aramaya başladı. O yüzden seçimle, sandıkla bu ucube sistemi değiştirip, parlamenter sisteme geçerek TBMM‘nin gücünü, etkisini göstereceğiz, halkın iradesinin mecliste şekillenmesini sağlayacağız.

Ahmet bey, tüm bu anlattıklarınızı gerçekleştirmek için milletvekili mi olmak gerekiyor, milletvekili adaylığı için kişisel motivasyonunuz nedir?  

Mersin‘nin her noktasını çok iyi bilen bir siyasetçi olarak artık Mersinimizi TBMM’de temsil ederek Mersin‘e ve ülkeme hizmet etmek istiyorum. Mut’lu bir kişi olarak bölgemizi Anamur’dan Tarsus’a, Silifke’den Çamlıyayla’ya kadar çok iyi biliyorum. Mersin merkezde de halkın hemen her kesimi ile sağlıklı ilişkiler kurmuş birisiyim. Meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, sendikalar, işçi – işveren çevreleri ile 30 yıldır kurulmuş olumlu ilişkilerim var. Dolayısıyla aday olduğum andan itibaren partime olan ilginin ve desteğin artacağını görmekteyim. Ben de halkımızdan aldığım güç ve destekle özellikle gençlerimize, çocuklarımıza yönelik yatırımların yapılması, onların daha iyi şartlarda eğitim almaları, geleceğe güvenle bakmaları için gerekli tüm çalışmaları yapacağım. Her karış toprağından bereket fışkıran her türlü meyve ve sebzenin yetiştiği bölgemizde çiftçinin emeğinin karşılığının alması için her türlü çabayı göstereceğim. Tabi ki,  tüm bunları halkımızla konuşarak, planlayarak, devletin bütçesini, kaynaklarını doğru kullanarak yapacağız.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı size ne ifade ediyor?

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, bilimin ışığında Ata’mızın açtığı yolda Mersin ve ülkemizi daha güçlü ve refah içinde yaşanır bir duruma getireceğiz. Çünkü biz siyaseti halk için, insanımız için, bağımsız ve özgür Türkiye için yapıyoruz. Atatürk’ün açtığı ve gösterdiği aydınlık yol rehberimiz olmaya devam edecek. Umudumuz çok, enerjimiz sonsuz, vatanseverliğimiz ve ülke sevdamız en üst düzeyde.

Son olarak Mersin halkına, Mut’a ve Mutlulara söylemek istediğiniz veya eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Mersin’in sorunlarını, Mut’un sorunlarını, bölgenin sorunlarını biliyorum, çözümlerini de biliyorum. CHP iktidarında, ben de bölgenin ve Mersin’in vekili olarak, vatandaşlarımızla beraber sorunları aşarak, güzel günlere kavuşacağız.

Söyleşi için teşekkür ederiz, yolunuz açık olsun.
Sesime ses olduğunuz için asıl ben size ve ekip arkadaşlarınıza teşekkür ederim.

Ahmet Yorgun kimdir?

  • Mut doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Adana’da bitirdi.
  • Hacettepe Üniversitesi mezunu, Sosyal Hizmet Uzmanı.
  • 1,5 yıl sosyal hizmet uzmanı olarak görev yaptıktan sonra 4,5 yıl özel sektörde (Netaş) çalıştı.
  • Mut İdman Yurdu ve Ankaragücü amatör takımlarında futbol oynadı.
  • 1991 yılından bu yana Mersin’de sigorta acenteliği yaparak ve tarımla uğraşarak hayatını sürdürmektedir.
  • 1992’de yeniden açılan CHP’nin il yöneticileri arasında yer aldı.
  • 1994-1995 yıllarında merkez sol partilerin birleşmesi için çalıştı.
  • 1995 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi’ni yüze yakın arkadaşı ile kurdu ve ilk yöneticileri arasında yer aldı.
  • 1997-1999 yılları arasında ADD Mersin Şube Başkanlığı yaptı.
  • Türkiye’de ilk kez, ADD önderliğinde cumhuriyetçi partiler, odalar ve demokratik kitle örgütlerinin bir araya getirilmesi için yoğun çaba harcadı. Bu kuruluşlarda, birlikte hareket etme, güç birliği yaratma kültürünün oluşmasına önemli katkılarda bulundu.
  • Yerel, ulusal, cumhuriyetçi, sol ve ilerici hareketlerin içinde yer aldı; gelişmelerine katkı sundu.
  • 1999 genel seçimlerinde önseçimi kazanarak, CHP Mersin Milletvekili adayı oldu.
  • CHP Mersin il yöneticiliği, ilçe başkanlığı, delegeliği yaptı.
  • 2012 yılında CHP İl Başkan adayı oldu.
  • Son 25 yıldır, radyolarda, televizyonlarda CHP’yi, Atatürkçülüğü, sosyal demokrasiyi ve halkın sorunlarını anlatan onlarca programa katıldı.
  • ADD, ÇYDD, YKKED, İçel Sanat Kulübü, Akdeniz Opera ve Bale, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği üyesidir.
  • Evli, biri klasik müzik keman sanatçısı, diğeri Avukat iki oğlu vardır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.