DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
16°C
Mersin
16°C
Açık
Cumartesi Açık
16°C
Pazar Açık
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Çok Bulutlu
15°C

BÜYÜKŞEHİR, MUT’TA TARIMSAL ÜRETİMİN “YOLUNU” AÇTI

BÜYÜKŞEHİR, MUT’TA TARIMSAL ÜRETİMİN “YOLUNU” AÇTI
09.05.2020
A+
A-

2 Mayıs’ta Mut’ta etkili olan sağanak yağış yer yer doluya dönüşerek, ilçeye bağlı Kemenli Mahallesi’ndeki üretim alanlarına giden yaklaşık 4 kilometrelik toprak yolda hasar oluşturmuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkeze yaklaşık 180 kilometrelik mesafede bulunan mahalledeki kayısı üreticisinin yolunu onardı. Büyükşehir, kayısı hasadının başladığı günlerde hem Mut’taki üreticinin hem de tarımsal üretimin yolunu açtı.

Dünyanın en büyük sofralık kayısı üretim merkezi Mut’ta hasat dönemi başladı

Mersin’in merkezine yaklaşık 180 kilometre uzaklıkta yer alan ve 62 bin 600 nüfusa sahip Mut İlçesi, Türkiye’de erik ve sofralık kayısı üretiminde önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Yıllık 40 bin ton erik üretimi yapılan ilçe, yıllık 200 bin tonun üzerindeki sofralık kayısı üretimiyle de dünyanın en büyük sofralık kayısı üretim merkezini oluşturuyor.

Mut’ta etkili olan sağanak yağış Kemenli Mahallesi’ndeki kayısı üreticisini etkilemişti

İlçedeki tarımsal üretim ve hayvancılıkta Kemenli Mahallesi de önemli bir yer tutuyor. Mut’un merkezine 18 km uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 900 kişilik bir nüfusa sahip mahallede günlük 6-7 ton süt üretimi yapılıyor. Bunun yanı sıra kayısı, turşuluk ve salçalık biber üretimiyle de mahalle, tarımsal üretim noktasında önemli bir işleve sahip. Nüfusun dağınık bir yerleşime sahip olduğu mahallede, üreticiler yaklaşık 4 kilometrelik toprak yolu traktör veya araçlarıyla kat ederek üretim alanlarına ulaşım sağlıyorlardı. 2 Mayıs’ta ilçede görülen sağanak yağış yer yer doluya dönüşerek söz konusu 4 kilometrelik toprak yolda hasara neden oldu. Büyükşehir Belediyesi ekipleri kısa bir süre içerisinde 7 kamyon, 2 kepçe ve 1 greyderle yolun onarım çalışmalarına başladı.

“Başkanımız sağ olsun hemen harekete geçerek yollarımızı onarmaya başladı”

Kemenli Mahalle Muhtarı Rasim Tekin, mahallenin üretim alanına giden yolun yağışlardan etkilenmesi üzerine Başkan Vahap Seçer’in kendisini aradığını belirterek, “Bahçelerimiz, sebzelerimiz, domateslerimiz, kavunlarımız, biberlerimiz hep burada. Köyümüzün tarım alanlarının büyük bir kısmı bu bölgede yer alıyor. Eskiden toz toprak içerisindeydi, düzgün değildi. Başkanımız Vahap Seçer, beni geçmiş olsun diye aradı. Ben de kendisine teşekkür edip, yollarımız çamur olduğu için traktörlerimizin ve araçlarımızın geçemediğini belirttim. Kendisi de sağ olsun hemen harekete geçerek yollarımızı onarmaya başladı. Kendilerine saygılarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi