DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
ALTIN
4.095,06
BIST
9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C

ÇAĞLAYANDAN ÇAĞLAYANA YÜRÜDÜLER

ÇAĞLAYANDAN ÇAĞLAYANA YÜRÜDÜLER

Mut Çıtlık Doğa Gezginleri (ÇIDOG), 103. etkinliğinde, Mut’un saklı kalmış doğa harikalarından Narlı ve Pamuklu mahallelerinde bulunan çağlayanlar arasında doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. “Çağlayandan çağlayana” ismi verilen doğa yürüyüşüne katılan doğa gezginleri, Narlı ve Pamuklu çağlayanlarına hayran kaldı. Gezginler, baharın iyice kendini hissettirdiği havada, kayısı ağaçlarının çiçek açmasıyla adeta beyaz gelinliğine bürünmüş güzergahta yaklaşık 8,5 km. yürüdü.

Mut’ta doğa yürüyüşü geleneğini başlatan ÇIDOG, 103. etkinliğini gerçekleştirdi. Her ay bir veya iki doğa yürüyüşü, gezi ve etkinlik gerçekleştiren ÇIDOG’un bu haftaki durağı, Mut’un Narlı ve Pamuklu mahalleleri oldu. Haftasonunda Narlı ve Pamuklu çağlayanları arasında düzenlenen geziye, çok sayıda doğasever katıldı.
Karacaoğlan Çınaraltı Parkında toplanan ÇIDOG üyeleri, iki araçla doğa yürüyüşünün başlangıç noktası olan Narlı’ya gitti. Buradan doğa yürüyüşüne başlayan doğa gezginleri, Narlı’da bulunan çağlayana ulaşmak için yaklaşık 1,5 km. yürüdü. Narlı çağlayanına ulaşan gezginler, saklı kalmış bu doğa harikasına hayranlıklarını gizleyemedi. Burada bir süre kalıp, bol bol fotoğraf çektirerek bu doğa güzelliğini ölümsüzleştiren gezginler; Pamuklu’daki diğer çağlayana gitmek üzere tekrar yola koyuldu. Baharın kendini hissettirdiği çok güzel bir havada, bahçe aralarından doğa yürüyüşünü sürdüren gezginler; yol boyunca, kayısı ağaçlarının çiçek açmasıyla beyaz gelinliğini giymiş gibi görünen manzaralar eşliğinde, yaklaşık 3 km. yürüdü. Yürüyüş sonunda Pamuklu Mahallesi’ne ulaşan gezginler, burada bir süre dinlendikten sonra buradaki bir diğer saklı kalmış doğa harikası Pamuklu Çağlayanına yürüdü. Pamuklu Çağlayanını ziyaretin ardından tekrar köye geri dönen gezginler, böylelikle doğa yürüyüşünü sonlandırdı. Doğa gezginleri, Pamuklu’da yanlarında getirdikleri azıklarını, yemeklerini yedi. Burada piknik yapan, bir süre dinlenen ve yorgunluğunu atan gezginler; daha sonra araçlarla Mut’a geri döndü.
Düzenledikleri, “Çağlayandan çağlayana” doğa yürüyüşüyle ilgili konuşan Mut Çıtlık Dergisi Sahibi Nihat Mustul, “Mut Çıtlık Doğa Gezginleri olarak, 103. Etkinliğimizde; Mut’un saklı kalmış, çok fazla bilinmeyen iki doğa güzelliğini görme olanağı yakaladık. Narlı ve Pamuklu çağlayanları arasında doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Bahar havasında, ağaçların çiçek açmasıyla beyaza bürünen manzaralar eşliğinde, doğanın içinde çok güzel bir etkinlik oldu. Doğanın beyaz gelinliğini kuşandığı coşku dolu bir gün yaşadık. Doğada, şehrin gürültüsünden uzak, tertemiz havada bir gün geçirdik” dedi. Mustul, geziye katılan ve emek veren herkese teşekkürlerini iletti.
Geziye katılan doğa gezginleri ise, çok güzel bir gün geçirdiklerini belirtirlerken; ÇIDOG yöneticilerine teşekkürlerini ilettiler.
ÇIDOG’un “Çağlayandan çağlayana” doğa yürüyüşüyle ilgili fotoğraflara; sosyal medyada facebook/MUT ÇITLIK DOĞA GEZGİNLERİ grup sayfasından ulaşılabilir.