DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Yağmurlu
20°C
Mersin
20°C
Yağmurlu
Pazar Yağmurlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

‘EYVAH NADİR’ MERSİNLİ SEYİRCİSİYLE YENİDEN BULUŞTU

ŞEHİR TİYATROSU’NDA ‘EYVAH NADİR’ COŞKUSU VE DUYGU DOLU SÜRPRİZ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, geçtiğimiz sezon prömiyerini yaptığı ‘Eyvah Nadir’ oyununu yeniden seyirciyle buluşturdu. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun nadide örneklerinden olan ve Ahmet Önel’in kaleminden çıkan, Genel Sanat Yönetmeni Ozan Erdönmez’in yönettiği ve sanatçı Mehmet Naci İdişçi’nin sahnelediği oyun, izleyiciden tam not aldı. Oyun sonunda ise sanatçı Mehmet Naci İdişçi, sahnede diz çökerek kız arkadaşına evlilik teklifinde bulundu. Salondaki izleyiciler bu özel ana alkışlar ve coşkuyla eşlik etti.

‘EYVAH NADİR’ MERSİNLİ SEYİRCİSİYLE YENİDEN BULUŞTU
27.10.2025
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, geçtiğimiz sezon prömiyerini yaptığı ‘Eyvah Nadir’ oyununu yeniden seyirciyle buluşturdu. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun güzel örneklerinden biri olan ve Ahmet Önel’in kaleminden çıkan, Genel Sanat Yönetmeni Ozan Erdönmez’in yönettiği ve sanatçı Mehmet Naci İdişçi’nin sahnelediği oyun, izleyiciden tam not aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şehir Tiyatrosu, değerli yazarların eserlerini sahneye taşımaya devam ediyor. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun önemli bir unsuru olan meddahlık geleneğini çağdaş bir üslupla sahneye taşıyan ‘Eyvah Nadir’ adlı tek kişilik oyunda, Şehir Tiyatrosu sanatçısı Mehmet Naci İdişçi, meddah üzerinden tüm karakterleri canlandırıyor.

Erdönmez: “Seyircimizle yeniden buluşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”

Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ozan Erdönmez, ‘Eyvah Nadir’ oyununu yeniden sahneledikleri için büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Erdönmez, “Geçtiğimiz sezon repertuarımıza aldığımız ve yönetmenliğini üstlendiğim ‘Eyvah Nadir’ oyunuyla yeniden seyircimizle buluşuyoruz. Prömiyerden sonra bir kez daha sahnelemiştik ancak sanatçı arkadaşımız Naci İdişçi’nin geçirdiği elim bir kaza nedeniyle kısa bir ara vermek zorunda kalmıştık. Seyircimizin sevgisine mazhar olan bu oyunu bu sezon tekrar izleyiciyle buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Mersinli sanatseverlerle bu eseri yeniden paylaşmak bizler için çok değerli” dedi.

İzleyicilerden tam not aldı

‘Eyvah Nadir’ oyununu izlemeye gelen seyircilerden Pınar Kıran, uzun bir aradan sonra tiyatroya geldiğini belirterek, “Oyun muhteşemdi, çok beğendik. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür kültürel etkinlikleri çok değerli. Üstelik herkesin erişebileceği ekonomik düzeyde olması bizler için çok önemli” dedi.

Kimya Mühendisliği öğrencisi olan Ece Töremiş ise, “4. sınıf öğrencisiyim ama Mersin’de ilk defa tiyatroya geldim. Daha önce gelmediğim için pişmanım. Gerçekten çok güzel bir deneyimdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir imkân sunduğu için teşekkür ederim” dedi. Bir diğer izleyici Buse Ulubaş da oyunun enerjisini çok beğendiğini ve Büyükşehir’in sosyal etkinliklerinden memnun olduğunu söyledi.

Seyircilerden Kaan Gök, oyunun beklediğinin üzerinde bir performans gösterdiğini belirterek, “Oyun çok güzeldi. Sadece tiyatro izlemeye gelmiştik ama adeta müzikale dönüştü, çok eğlendik. Beklediğimin çok üstündeydi. Meddahın sarı ceketle çıktığı sahne çok iyiydi, özellikle sazla yaptığı kısmı çok eğlenceli buldum. Oyunun sonundaki sürpriz ise çok güzeldi” diye konuştu.

İdişçi’den, sahnede sürpriz evlilik teklifi

Öte yandan sanatçı Mehmet Naci İdişçi, oyun bitiminde sahnede diz çökerek kız arkadaşına evlilik teklifinde bulundu. Salondaki izleyiciler bu özel ana alkışlar ve coşkuyla eşlik etti.