DOLAR
44,7213
EURO
52,7808
ALTIN
6.960,37
BIST
14.202,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Çok Bulutlu
20°C
Mersin
20°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Yağmurlu
25°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C

KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITAN DOLANDIRICI SUÇÜSTÜ YAKALANDI

KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITAN DOLANDIRICI SUÇÜSTÜ YAKALANDI
30.09.2025
A+
A-

Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kendisini polis-savcı olarak tanıtan dolandırıcıyı suçüstü yakaladı. Mersin Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada:

“2025 yılı Eylül ayında farklı tarihlerde, ilimizde ikamet eden vatandaşlarımızı telefonla arayarak kendilerini polis-savcı olarak tanıtan şüpheliler; müşteki şahıslara, kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiğini söyleyip korku ve panik yaratarak, ziynet eşyalarını, döviz ve Türk Lirası cinsinden paralarını “elden teslim” yöntemiyle vatandaşlarımızı dolandırmaya yönelik bu organize olayların faili olduğu tespit edilen M.B. (39), Asayiş Şube Müdürlüğümüz Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTIR.
Yapılan çalışmalar sonucunda M.B. ile birlikte hareket eden M.Y.A. (25), C.S. (21) ve F.O. (27) isimli şüpheliler da gözaltına alınmıştır.
Şüphelilerin üst ve ikamet aramalarında, müşteki şahıslara ait ziynet eşyaları ve paralar ele geçirilmiş olup, müşteki şahıslara 260 gram altın, 31.200 dolar ve 5.000 TL teslim edilerek mağduriyetleri giderilmiştir.
Yakalanan şüpheliler adli mercilere sevk edilmiş, M.Y.A. (25) hakkında adli kontrol kararı uygulanırken, C.S. (21), F.O. (27) ve M.B. (39) isimli şahıslar TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiş ayrıca Şüphelilerden M.B.’nin aynı konu ve yöntemle suça karıştığı 6 faili meçhul dosya aydınlatılmıştır.
Mersin Emniyeti olarak, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” sözlerine yer verdi.