DOLAR
49,3924
EURO
54,9724
ALTIN
6.498,82
BIST
12.148,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Çok Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Yağmurlu
22°C
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C

KURTSUYU’NDA KARACAOĞLAN GECESİ

KURTSUYU’NDA KARACAOĞLAN GECESİ

Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi, gelenekselleşen Karacaoğlan Türküleri Gecesi’nin 9’uncusunu Kurtsuyu Mahallesi’nde düzenledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut Belediyesi ile Çağlayangedik, Çortak, Göcekler, Haydar, Hisar, Hocalı, Karadiken, Kemenli, Kışla, Kurtsuyu ve Tuğrul mahalle muhtarlıklarının destek verdiği 9. Karacaoğlan Türküleri Gecesi’nde; Sade Demir, Ali Aksoy, Nimet Akkulak, Abdurrahman Çınar, Rahmi Tiryaki, Mustafa Divle, Remzi Kır sahneye çıkarak, Karacaoğlan türküleri çalıp söylediler. Serkan Tokgöz’ün sunuculuğunu yaptığı gecede, Mustafa Tekin de Karacaoğlan şiirleri seslendirdi.
Onur konuğu olarak katılması beklenen Türk Halk Müziği Sanatçısı hemşerimiz Musa Eroğlu, sağlık sorunları nedeniyle geceye katılamazken; gerçekleştirilen telefon bağlantısında, duygularını tüm konuklarla paylaştı.
Kurtsuyu Mahallesi’ndeki sebze meyve halinde düzenlenen etkinliğe, yöre sakinleri ve Mutlular büyük ilgi gösterdi ve yoğun katılım sağladı. Geceye katılan dinleyiciler, sahne alan halk ozanlarının söylediği türküler ve şiirlerle, doyumsuz ve unutulmaz bir Karacaoğlan gecesi yaşadı.

AYAN: “KARACAOĞLAN BİZE EN BÜYÜK MİRASI BIRAKTI”

Gecenin açılışında, ev sahibi olarak Kurtsuyu Mahalle Muhtarı Muhtarı Beytullah Hanedan, konuklara hoş geldiniz, konuşması yaparken; etkinliğe destek veren 11 mahalle muhtarı adına Tuğrul Mahalle Muhtarı Fatma Ayan da bir konuşma yaptı. Ayan konuşmasında, “Bizler bugün burada 11 mahallenin muhtarları olarak değil, bu dağların, bu bağların, bu kadim toprakların ortak sesi olarak karşınızdayız. Yüzyıllar önce bu topraklardan geçen, taşımıza, toprağımıza, aşkımıza ve sevdamıza ses veren büyük ozanımız Karacaoğlan bize en büyük mirası bırakmıştır. O mirası, türkülerin birleştirici, kucaklayıcı ve insanı insana bağlayan gücüdür” dedi.
Ayan, şöyle konuştu: “İşte bugün devletimizin de yerel yönetimlerimizin kıymetli temsilcileriyle, emniyetimizle, askerimizle çevre köylerden gelerek gücümüze güç kapan muhtar meslektaşlarımızla ve meydanı dolduran binlerce yürekle yan yana durabiliyorsak; bu Karacaoğlan’ın bizim ruhumuza ektiği o sevgi tohumları sayesindedir.”

“BU TOPRAKLARDA KARACAOĞLAN’IN, MUSA EROĞLU’NUN İZİ ASLA SİLİNMEYECEK”

Onur konuğu Musa Eroğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle geceye katılamamasının burukluğunu yaşadıklarını ifade eden Fatma Ayan, kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti. Musa Eroğlu’nun bu toprakların özbeöz evladı olduğunu söyleyen Ayan, “Belki bu akşam fiziken aramızda yok, ama Tuğrul Mahallesinin suyundan aldığı o can, bağlamasının avazı ve ölümsüz eserleri tam şu an bu meydanda bizimle. Karacaoğlan’ın emaneti olan bu sahnede, yerel sanatçılarımızın telleriyle, sizlerin güç sesiyle Musa hocamızdan da türküleriyle hep bir ağızdan göğe yükseleceğiz. Bu meydanda bu gece, Karacaoğlan’ın da, Musa Eroğlu’nun da izi asla silinmeyecek” diyerek, sözlerini tamamladı.

MUSTUL: “BU TOPRAKLARDA KARACAOĞLAN TÜRKÜLERİ HEP ÇALINIP SÖYLENECEKTİR”

Türkü gecesi öncesi konuşan Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi sahibi Nihat Mustul ise, bu yolculuğa 9 yıl önce çıktıklarını belirterek; “Mustafa Özay var, bir gün bana dedi ki; hocam Mut Çıtlık olarak bir Neşet Ertaş gecesi yapalım. Tamam Mustafa, yapalım, ama bize ilk başta Karacaoğlan gecesi yakışır. İşte o günden beri, mademki Mut toprakları Karacaoğlan’ın da topraklarıdır, öyleyse bu topraklarda Karacaoğlan türküleri hep çalınıp söylenecektir, diyerek yola çıktık” dedi.

“BİR AMACIMIZ KARACAOĞLAN’I YAŞATMAK, BİR AMACIMIZ HALKI BİRARAYA GETİRMEK”

Amaçlarının Karacaoğlan’ı, onun şiirlerini ve türkülerini yaşatmak, unutturmamak olduğunu söyleyen Mustul, “Bu etkinliğin bir amacı da sizleri bir araya getirmek, halkı bir araya getirmek. Belki de burada, yıllardır birbiriyle görüşmeyen insanlar görüşüp birbiriyle selamlaşıp gülümsüyorlar. İnsanları umutlandırmak, insanlara kültür sanat solutmak. Bir amacımız da bu bizim” şeklinde konuştu.
Gecenin onur konuğu Musa Eroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten Mustul; etkinliğe destek ve katkı veren, emek veren herkese ve tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek konuşmasını noktaladı.
Yapılan konuşmaların ardından sahne alan halk ozanları, Karacaoğlan türküleri ve şiirleri seslendirdiler. Program öncesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yemek ikramında bulunulan gecede, dinleyiciler, Karacaoğlan türküleriyle dolu muhteşem bir gece yaşadı.

Mehmet Gürbüz

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.