DOLAR
49,4136
EURO
55,6578
ALTIN
6.612,14
BIST
12.118,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
25°C
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
22°C
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
23°C

MERSİN BÜYÜKŞEHİR AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNU DEV EKRANA TAŞIDI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNU DEV EKRANA TAŞIDI
07.09.2026
A+
A-

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Trendyol 2026 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde İtalya’yı 3-2 yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu. Filenin Sultanları’nın bu gururlu mücadelesini Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde Mersinliler tek yürek izledi. Yüzlerce Mersinli Marina yanına kurulan dev ekranda kıyasıya rekabetle geçen Türkiye- İtalya maçını soluksuz takip etti. Her anının heyecanla sürdüğü maçı Filenin Sultanları kazanarak Mersinlilere büyük gurur yaşattı.

Üst üste aldığı şampiyonluklar ile Türkiye’yi voleybol ülkesi haline getiren Filenin Sultanları, atın madalyayı alarak başarılarına bir yenisini daha ekledi ve yeni bir gurur daha yaşattı. Nefeslerini tutarak kadınların başarısını sahilde izleyen Mersinliler, şampiyonluğu omuz omuza hep birlikte kutladı. Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyon ile Mersin halkı yan yana olmanın tadına bir kez daha vardı.

Erişik: “Onlar sahada oynadı, biz burada heyecanlandık”

Mersinlilerle şampiyonluğu hep birlikte kutladıklarını söyleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü çalışanı Mustafa İhsan Erişik, “Çok heyecanlı bir maç geçti, kalp dayanmaz bu maça. Onlar sahada oynadı, biz burada heyecanlandık. Bizlere bu şampiyonluğu getiren Filenin Sultanları’na çok teşekkür ediyoruz. Bir sonraki organizasyonda tekrar birlikte olmak dileğiyle. Halkımızı bütün organizasyonlara bekliyoruz” diyerek, Filenin Sultanları ile gurur duyduklarını söyledi.

Mersinliler şampiyonluğu tek yürek kutladı

Çok güzel ve çekişmeli bir maç olduğunu söyleyen Ceylin Kaya, “Türkiye’nin gururları olarak görüyoruz onları. Gerçekten çok gurur verici bir andı, çok mutluyum. Evlerimizde izlemek bu kadar keyif verici olmazdı, çok teşekkür ederim” dedi.

Çok mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen Özgür Yeniyurt, “Çok mutluyuz. Ortam çok harika. Milli takımla gurur duyuyoruz” dedi. Neslihan Nur ise “Harika bir maçtı, çok heyecanlandık. Biz kazanacaklarını biliyorduk. Hepsini tebrik ediyoruz. Buradaki ortam çok güzel olduğu için hep burada izliyoruz, güzel bir organizasyondu” şeklinde konuştu.

Muhteşem bir maç olduğunu ve çok gururlu olduklarını söyleyen Barış Nur, “Türk takımının gücünü Avrupa gördü. Burada maçı hep birlikte izlemek çok güzeldi, teşekkür ederiz” sözlerine yer verdi. Ali Uyan ise, “Çok zevkli ve çok stresli bir maçtı. Milli Takımla gurur duyuyoruz. Böyle bir zaferle gurur duymamak olur mu?” diyerek, Büyükşehir’in dev ekranla coşkuyu paylaşmasını tebrik etti.

Çok büyük gurur yaşadığını söyleyen Metehan Mercan, “Milli takımımız şampiyon olduğu için çok mutluyuz. Kutlamamızı da Mersin Büyükşehir Belediyesi’yle yapıyoruz. Başkanımız Vahap Seçer’e, belediyemize ve Milli Takımımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Coşkulu taraftarlardan Egemen Şimşek, “Hep bu günü bekliyordum, çok coşkuluyuz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Vahap Seçer, Mersin geçer” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.