DOLAR
44,0706
EURO
51,1241
ALTIN
7.305,69
BIST
12.776,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
16°C
Mersin
16°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Açık
15°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
15°C

MİNİKLER ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ ATATÜRK’Ü ANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Gelişim Merkezleri’nde, ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ dolayısıyla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı düzenlendi. Programlarda minikler hazırladıkları şiirleri ve ezberledikleri İstiklal Marşı’nı okudu. Ulu Önder için resimler yapan öğrenciler, temsili olarak hazırlanan Anıtkabir maketine de karanfiller bıraktı.

MİNİKLER ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANDI
10.11.2024
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Çocuk Glişim merkezleri’nde, ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ dolayısıyla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı düzenlendi.

Gerçekleştirilen anma programında minikler; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle andı. 36-72 ay aralığındaki öğrenciler ilk olarak saygı duruşunda bulundu, ardından ise ezberledikleri İstiklal Marşı’nı okudular. Şiirler okuyup, resimler hazırlayan minikler, temsili olarak hazırlanan Anıtkabir maketine de karanfiller bıraktılar.

Özdemir: “Ata’mızı özlem ve rahmetle anıyoruz”

Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi Öğretmeni Tuğba İdikurt Özdemir, çocuklarla günün anlam ve önemine uygun birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Sanat ve motor gelişimi destekleyici etkinlikler gerçekleştirdik. Ata’mızın hayatı ile ilgili sohbet edip, bilgiler kazandırdık. Şiirimizi, dansımızı çalıştık ve bugün de Ata’mızı özlem ve rahmetle anıyoruz. Atatürk, çocukları geleceğin ışığı olarak görüyordu, bu yüzden Cumhuriyeti genç nesillere emanet etti. Çocuklarımızı; düşünen, sorgulayan, özgür bireyler olarak yetiştirme sorumluluğu bilincindeyiz. Atatürk’ün hatırasını anarken, O’nun bize verdiği görevleri yeniden hatırlıyor ve çocuklarımıza bu yönde eğitim vermeye, onun ilke ve inkılaplarını yaşatmayı amaçlıyoruz. Atatürk’ün izinde, Cumhuriyeti daima ileriye taşımak ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak için, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Atatürk’ü çok seviyoruz”

Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi öğrencilerinden Didar Yeğen, “Atatürk’ü andık. Atatürk’ü çok seviyoruz. Onun için şiirler okuduk. Resmine karanfil bıraktık. Atatürk’ü özlüyorum” dedi.

Miniklerden Alya Dalgıç, “Atatürk’ü anlamak için buradayız. Resimler yaptık. Şiirler okuduk. İstiklal Marşı okuduk. Atatürk’e resim yaptık. Ata’mızı çok seviyorum” diye konuştu.

Kayra Güney ise, “Atatürk için resim yaptık. Atatürk için şiir okuduk. Ata’mızı çok seviyoruz. İstiklal Marşı okudum” ifadelerine yer verdi.