DOLAR
46,8213
EURO
53,5209
ALTIN
6.242,70
BIST
14.424,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
31°C
Mersin
31°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
31°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C

Mutlu Çocuklar ‘Hayal Dünyası’nda Buluştu

Mutlu Çocuklar ‘Hayal Dünyası’nda Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan ‘Hayal Dünyası’ adlı kukla oyunu, Mut’ta sahnelendi. Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda kurulan sahnede ‘Hayal Dünyası’ adlı kukla oyununu izleyen çocuklar; renkli karakterlerle hem eğlenceli bir yolculuğa çıktı, hem de çevre temizliği ile dayanışmanın önemini öğrendi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Şehir Tiyatrosu’nun, tiyatro seyretmeyen yurttaş kalmasın diye başlattığı ‘Şehrin Gezici Tiyatrosu’ projesi kapsamında, Mersin’in 13 ilçesinde 13 temsil için turneye başlayan sanatçılar; Mut’ta çocuklar için ‘Hayal Dünyası’ oyununu sahneledi. Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı, rengârenk kuklaların sahne aldığı büyülü bir tiyatro atmosferine ev sahipliği yaptı. ‘Hayal Dünyası’ adlı kukla oyununa Mut’ta bulunan çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi.
Çocukları hayal gücüyle örülü eğlenceli bir serüvene çıkaran kukla oyunu; çevreye çöp atılmaması, doğanın korunması ve dayanışmanın gücü gibi önemli mesajları da sahneden minik yüreklere taşıdı. Renkli dekorları, eğlenceli karakterleri ve interaktif anlatımıyla büyük ilgi gören oyun, çocuklara hem kahkaha dolu anlar yaşattı hem de farkındalık kazandırdı.
‘Hayal Dünyası’ adlı oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini üstlenen Şehir Tiyatrosu oyuncularından Bedirhan Malçok, Mutlu çocuklarla buluşmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Malçok, “Bugün Mut’ta Çınaraltı Parkında oyunumuzu sergiledik ve bizim için oldukça heyecanlıydı” dedi.
Oyunun hikâyesinde hem eğlenceli hem öğretici bir anlatım dili kullandıklarını ifade eden Malçok, oyunda Güli ve Lale isimli iki sunucunun yanı sıra, Şef Şahane karakterinin yer aldığını anlatarak, “Oyun boyunca Güli karakterinin özgüven kazanımına tanıklık ediliyoruz. Oyunun içinde Karagöz-Hacivat da var. Karagöz’ün mahallesinde de çöp sorunu oluyor ve oyunumuzda çöp sorununu düzeltmek için Karagöz, mahalleliye dayanışmayı öğretiyor” diye konuştu.
Oyunda çocuklara dayanışmanın öneminin aktarıldığını belirten Malçok, çevre temizliği konusunda da farkındalık oluşturmayı ve klasik öğüt veren bir anlatım yerine çocukları merkeze alan bir yaklaşım benimsediklerini sözlerine ekledi.

MUTLU ÇOCUKLAR, HAYAL DÜNYASI’YLA RENKLİ BİR AKŞAM GEÇİRDİ

Hayal Dünyası adlı oyunu izleyen çocuklar ise, “Oyun çok güzel ve zevkliydi. Çevre kirliliği anlatıldı. Çevreyi kirletmemeyi, birlik ve dayanışma duygusunu öğrendik. Çok güldük, karakterler de çok tatlıydı” şeklinde, oyunla ilgili düşüncelerini ifade ettiler.
Çocuklarıyla tiyatroyu izlemeye gelen aileler ise, çocuklar için çok güzel, eğlenceli ve aynı zamanda öğretici bir etkinlik olduğunu belirtirlerken; bu tür etkinliklerin arttırılmasını dileyerek, Mersin Büyükşehir Belediyesine ve oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Mehmet Gürbüz

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.