DOLAR
45,5743
EURO
52,9986
ALTIN
6.651,22
BIST
14.029,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C

Mutlular “Orman Benim” Etkinliğinde Doğa İçin Seferber Oldu

Mut Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “Orman Benim” etkinliği kapsamında Bayraklı Tepe ve yeni mesire alanı sahasında temizlik çalışması gerçekleştirdi. Etkinliğe ilçe protokolü ve öğrenciler de katıldı.

Mutlular “Orman Benim” Etkinliğinde Doğa İçin Seferber Oldu
18.05.2026
A+
A-

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Orman Benim” etkinliği kapsamında Mut Belediyesi, doğaya sahip çıkmak amacıyla geniş katılımlı bir farkındalık programı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Murat Orhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tekin öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, ormanlık alanlarda temizlik çalışması yapıldı.

Temizlik çalışmaları, geçtiğimiz meclis toplantısında “Bayraklı Tepe” adı verilen ve yeryüzüne işlenmiş en büyük Türk bayrağının bulunduğu bölgede başlatıldı. Ardından proje hazırlıkları devam eden 220 bin metrekarelik mesire alanı sahasında da çevre temizliği yapılarak doğaya sahip çıkıldı.

Etkinliğe ilçe protokolünün yanı sıra ilçedeki okullardan öğrenciler de katıldı. Öğrenciler, öğretmenler ve belediye ekipleriyle birlikte ormanlık alanlarda biriken çöpleri toplayarak çevre bilincine katkı sundu.

Mut Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ormanların yalnızca ağaçlardan ibaret olmadığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Ormanlarımız nefesimizdir, geleceğimizdir; çocuklarımıza bırakacağımız en kıymetli mirastır. Doğayı korumak yalnızca kurumların değil, toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize örnek olmak, çevre bilincini küçük yaşlardan itibaren aşılamak hepimizin görevidir.”

Belediye, etkinliğe katkı sunan tüm kurumlara ve vatandaşlara teşekkür ederek, tüm Mut halkını ormanları temiz tutmaya ve doğaya sahip çıkmaya davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.