Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Yağmurlu
13°C
Mersin
13°C
Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
12°C
Cuma Parçalı Bulutlu
13°C

MUTLULARDAN DOĞA, TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ

Mutlulardan Ermenek ve Güneyyurt’a doğa, tarih ve kültür gezisi

MUTLULARDAN DOĞA, TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ
30.06.2025
A+
A-

Mutlular, Karaman’ın Ermenek ve Güneyyurt ilçelerine tarih, doğa ve kültürel gezi düzenledi. Mut’tan bir grup doğaseverin hafta sonunda yaptığı geziye, 18 kişi katıldı. Geziye Karamanoğulları Tarihi Araştırmacısı ve Eğitimci Yazar Şerafettin Güç rehberlik etti. Gezide katılımcılar, rehber Şerafettin Güç’ten, bölgenin tarihi yapıları hakkında detaylı bilgi aldı.
Gezi kapsamında ilk durak, Ermenek’in Kayaönü Mahallesi’nde bulunan devasa mağara oldu. Burada sabah kahvaltısı yapılarak güne başlandı. Ardından Güneyyurt’a geçen grup, bölgenin önemli yapılarından biri olan İkizini adlı kaya mezarları incelendi. Gezi kapsamında Ermenek Yukarı Çağlar Mahallesindeki tarihi cami ile Ermenek merkezdeki Ulu Cami ziyaret edildi. Bu tarihi yapıları yakından inceleme fırsatı bulan doğaseverler, Şerafettin Güç’ten ayrıntılı bilgiler aldılar. Günün son durağı ise doğal güzellikleri ve serin havasıyla bilinen Zeyve Pazarı oldu. Burada yemeklerini yiyen katılımcılar, yaptıkları çevre incelemesinin ardından, gezi programını sonlandırarak Mut’a geri döndü.
Gezi rehberi Karamanoğulları Tarihi Araştırmacısı ve Eğitimci Yazar Şerafettin Güç yaptığı açıklamada, “Bugün Karamanoğulları Devleti’ne beş yıl boyunca başkentlik yapmış olan Mut’tan (Claudiopolis) konuklarım vardı. Tarih, coğrafya ve kültür içinde omuz omuza, yürek yüreğe güzel bir gün geçirdik. Tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Her zaman çıkın çıkın gelin” dedi.
Ermenek, Güneyyurt ve Zeyve Pazarı’na gerçekleştirdikleri geziden duydukları memnuniyeti ifade eden katılımcılar ise, kendilerine rehberlik eden Şerafettin Güç’e ve geziyi düzenleyenlere teşekkürlerini ilettiler.

Mehmet Gürbüz