DOLAR
49,4136
EURO
55,6578
ALTIN
6.612,14
BIST
12.118,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Çok Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Yağmurlu
22°C
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C

Mut’ta ATM Krizi: Vatandaş Nakit Erişiminde Zorlanıyor

Mut Belediyesi ile MHP Grup Başkanı Mustafa Keskin arasında ATM talebi tartışma konusu oldu. Keskin, Kravga Mahallesi Kurtsuyu Hal Bölgesi ve Dere Mahallesi gibi merkezi alanlarda vatandaşların nakit erişiminde yaşadığı sıkıntıları gündeme getirerek kamu bankalarıyla görüşülmesini talep etti. Belediye Başkanı Murat Orhan ise bankalarla yapılan görüşmelerde güvenlik ve mesafe sorunları nedeniyle ATM kurulamayacağını açıkladı. Sertavul Yaylası’nda da benzer gerekçelerle ATM talebinin reddedildiği belirtildi.

Mut’ta ATM Krizi: Vatandaş Nakit Erişiminde Zorlanıyor
A+
A-

Mut’ta vatandaşların nakit para ve temel bankacılık hizmetlerine erişiminde yaşadığı sıkıntılar, belediye meclisine taşındı. MHP Grup Başkanı ve Meclis Üyesi Mustafa Keskin, 14 Eylül 2026 tarihli dilekçesinde özellikle Kravga Mahallesi, Kurtsuyu Hal Bölgesi ve Dere Mahallesi gibi merkezi noktalarda ATM eksikliğinin esnafı, çiftçileri ve yaşlı vatandaşları mağdur ettiğini vurguladı.

Keskin, kamu bankalarıyla görüşülüp görüşülmediğini, hangi adımların atıldığını ve belediyenin ATM ihtiyacını tespit için çalışma yapıp yapmadığını sordu. Ayrıca Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank başta olmak üzere kamu bankalarıyla yazışmalar yapılmasını talep etti.

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan ise resmi yazısında, bankalarla yapılan görüşmelerde güvenlik ve mesafe sorunları nedeniyle ATM kurulamayacağının bildirildiğini açıkladı. Orhan, yaz döneminde yoğun nüfusa sahip Sertavul Yaylası için yapılan ATM talebinin de aynı gerekçelerle reddedildiğini belirtti.

Bu gelişme, ilçede özellikle ticaret yapan esnaf ve günlük ihtiyaçları için nakit paraya erişmek zorunda kalan vatandaşların mağduriyetini gündeme taşıdı.

Yorumlar

  1. Cengiz DURMAZ dedi ki:

    Belediye başkanı Çınaraltında bulunan ATM leri kaldirtsın o zaman.
    Ne demek uzak mesafe.
    Birleşip tek bankamatik te kurulabilr.
    Bütün bankaların ortak kullanımına açık olur. Yeterli niyet olsun.