DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

MUT’TA ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ AÇILDI

MUT’TA ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ AÇILDI
A+
A-

Mut’ta bir ilke imza atan Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi, hayırsever iş insanı Mehmet Ecevit’in bağışıyla Robotik Kodlama Atölyesi açtı. Atölyede, yeni sanayi devrimi Endüstri 4.0’da dijital çağın yeni bir okuryazarlık türü olan kodlama konusunda öğrencilere ve öğretmenlere eğitim verilecek.

“Mut’lu Çocuklar Kodluyor” projesi kapsamında Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesinde hizmete giren atölyenin açılışını, Mut Kaymakamı Muammer Köken ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin yaptı. Açılışa, Okul Müdürü Osman Uysal, atölye için bağışta bulunan iş insanı Mehmet Ecevit’in yakınları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış öncesi atölyeyle ilgili yapılan bilgilendirmede, değişen üretim şekillerine ayak uydurmak ve üreten dünyanın aktif bir üyesi olmak için kodlama dilini bilmenin vazgeçilmez bir unsur haline geldiği belirtilerek; “Bugün burada açılışını yapacağımız Robotik Kodlama Atölyesi, işadamı Mehmet Ecevit’in okulumuza yaptığı bağış ve Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü FATİH biriminde görevli FATİH Eğitmeni ve Bilgisayar Öğretmeni Ali Şahin ile Bilgisayar Öğretmeni Yakup Baz’ın özverili çalışmaları, Okul Müdürümüz Osman Uysal’ın desteği ile hazırlandı” denildi.

Öğrencilerin atölyede 3 boyutlu tasarım, elektronik devre tasarımları, 3 boyutlu üretim, elektronik, mekatronik robot uygulamaları ve kodlama yapabilecekleri belirtilen açıklamanın devamında şöyle denildi: “Tüm bunların eğitimi yine uzman eğitmenler tarafından açılışını yaptığımız bu atölyede verilecektir. Öğrencilerimiz artık sadece bilgiyi öğrenen değil, bilgiyi kullanan ve üreten bireyler olarak yetişecekler. Böylece ileride bu atölyenin açılmasında en büyük katkıyı sağlayan İş Adamı Mehmet Ecevit gibi ülke ekonomisine katkıda bulunacak projeler üretecekler.”

Kaymakam Muammer Köken ise yaptığı konuşmada, böyle bir atölyeyi ilçede görmekten duyduğu memnuniyetini ifade etti. Dünyadaki kodlama ve yapay zekayla ilgili çalışmalardan örnekler veren Kaymakam Köken, “Artık her şey değişti. Bu yıl üniversitede ilk defa yapay zeka bölümü açıldı. Dün okuduğum bir yazıda diyor ki, önümüzdeki günlerde 141 tane meslek çıkacak, bu kodlama ve yapay zekayla ilgili. Gelişmiş ülkelerde yapay zekanın hukuku ile ilgili çalışma yapılıyor.  Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde, genç nüfusun istihdamı konusunda sıkıntısı olan ülkelerde, bizim de teknolojiyi yakalayıp; Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmalıyız. Önümüzdeki 10 yılda 20 yılda hangi meslekler yapılacaksa, çocuklarımızı ona göre yetiştirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı buna göre yönlendirmemiz gerekiyor” dedi. Köken, atölyenin açılışında emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasını noktaladı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün SteMersin projesi kapsamında Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü FATİH Birimi tarafından hayata geçirilen Mutlu Çocuklar Kodluyor projesi ile hizmete giren Robotik Kodlama Atölyesinde; okullarda ve Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde verilen temel kodlama eğitimlerinde başarılı olan öğrenciler burada geleceğin dünyasına hazırlanacak. Ayrıca atölyede, gönüllü öğretmenlere de Hizmet İçi Eğitimleri ile Temel Robotik Kodlama, Arduino ve 3D tasarım kursları verilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.