22 Eylül Pazar günü Mut’ta Süslü Kadınlar Bisiklet Turu yapılacak. Bisikletinizi ve kendinizi süsleyip gelin…
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği ilk kez 2013 yılında İzmir’de “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” ne dikkat çekmek için yapıldı. Bu etkinlik Sema Gür tarafından Facebook etkinliği olarak açıldı ve kulaktan kulağa dolaşarak bir çok kadına ulaştırıldı; bisiklet turuna tam 300 kadın katıldı. Kadınlar en güzel kıyafetlerini giyerek, bisikletlerini çiçeklerle ve kurdelelerle süsleyerek şehir merkezinde toplandı ve birlikte yavaş bir tempoda 3 km pedal çevirdikten sonra “şehirlerde egzoz kokusu yerine parfüm kokusu olsun” konulu basın açıklamasını yaptılar.
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, her yıl farklı şehirlerde gönüllü kadınlar tarafından organize edilmektedir. Bu tur yılda bir kez kadınlar tarafından kadınlar için kadınlarla organize ediliyor. Bisikletlerini ve kendilerini süsleyen kadınlar şehirlerde egzoz kokusu yerine parfüm kokusu olsun sloganı ile yavaş yavaş, gülücükler atarak ve el sallayarak sokaklarda pedal çeviriyor.
MUT’TA SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU ETKİNLİĞİ
ETKİNLİK:
22 Eylül Pazar günü Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na bekliyoruz.
KADIN SOKAĞA ÇIKARSA DÜNYA DEĞİŞİR…
* #SKBT Süslü Kadınlar Bisiklet Turu onlarca il/ilçede eş zamanlı yapılacaktır.
* #SKBT 2013 yılından beri yapılmaktadır. İZMİR merkezli başlayıp, dünyanın bir çok şehrine yayılan farkındalık etkinliğidir.
* Turu herhangi bir kuruluş, kurum, parti, şirket düzenlemez. Bağımsız kadınlar tarafından gönüllü olarak organize ediliyor.
*Amacı daha çok kadını bisiklet sürmeye özendirmek aynı zamanda bisiklet kullanıcıları için güvenli bisikletli ulaşım altyapısı talep etmektir.
* Tüm dünyada bilinen Otomobilsiz Kentler Günü’nü kutluyor ve Avrupa Hareketlilik Haftasını destekliyoruz.
* Tur için kayıt gerekmiyor, para ödenmiyor. Bisikletinizi ve kendinizi süsleyip gelin.
*Sadece kendinizi temsil edin.
*Tur yavaş ve kısa mesafedir.
*Tur için bisikletinizi kendiniz temin etmelisiniz.
TOPLANMA YERİ: 22 Eylül Pazar günü , Mut Belediyesi Önü
Kale Mahallesi, Cumhuriyet Meydanı No. 1, 33600 Mut/Mersin
SAAT: (Pazar) 17:00
ORGANİZATÖR: Sevgi Bekmez