DOLAR
43,7288
EURO
51,9267
ALTIN
7.075,98
BIST
14.180,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
18°C
Mersin
18°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C

Sahte İlan Şebekesine Operasyon: 28 Gözaltı

Sahte İlan Şebekesine Operasyon: 28 Gözaltı
A+
A-

Mersin merkezli 9 ilde “sazan sarmalı” yöntemiyle sosyal medya ve e-ticaret platformları üzerinden sahte ilanlar vererek 700 kişiyi mağdur eden 28 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilere ait banka hesaplarında ise yaklaşık 450 milyon lira tutarında suçtan kaynaklı işlem hacminin bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlarla ilgili olarak Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, “Mersin İl Emniyet, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro ile Teknik Takip ve İzleme Büro Amirliklerimizce, vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açarak haksız kazanç elde eden suç örgütlerine yönelik dolandırıcılık suçlarıyla mücadelemiz kapsamında yürütülen teknik ve fiziki takip neticesinde; kamuoyunda “sazan sarmalı” olarak bilinen ev ve oto alım-satım dolandırıcılığı yöntemi ile sosyal medya ve e-ticaret platformları üzerinden sahte ilanlar verilerek nitelikli dolandırıcılık eylemleri gerçekleştiren bir suç şebekesi tespit edilmiştir.
Yapılan incelemelerde; şebekenin ülke genelinde 700 vatandaşımızı mağdur ettiği, şüphelilere ait banka hesaplarında ise yaklaşık 450.000.000 TL tutarında suçtan kaynaklı işlem hacminin bulunduğu belirlenmiştir.
Bu doğrultuda, Mersin merkezli 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 28 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon kapsamında ayrıca 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 1 şahıs da yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.
Şüphelilerin dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttükleri tespit edilen 3 ofis ile ikamet adreslerinde yapılan aramalarda
• 28 adet cep telefonu,
• 1 adet laptop,
• Suçta kullanıldığı değerlendirilen 1 adet sahte polis muhabir kartı,
• Başka şahıslara ait 16 adet kimlik ve 20 adet banka/kredi kartı,
• 30 gram esrar maddesi,
• Suçtan elde edildiği değerlendirilen 15.000 TL nakit para ele geçirilmiştir.
Yakalanan şüphelilerden; 15 şahıs serbest bırakılmış, 6 şahısa adli kontrol hükümleri uygulanmış , 7 şahıs ise tutuklanmıştır.
Mersinimizin Emniyeti olarak, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü suç ve suç organizasyonuna karşı mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.” yazılı açıklaması yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.