AKP Mut İlçe Başkanı Soner Solak sosyal medya hesaplarından Mutluları yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.
AKP İlçe Başkanı Soner Solak’ın açıklamaları şu şekilde:
SAYGIDEĞER MUTLULAR !!!
Türkiye’de ilk Coronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden sonra, ilçemizde şuana kadar bütün Türkiye ile eş zamanlı olarak yapılanlar genel hatları ile şunlardır:
*1. Fazda ilçemizde 3700 kişiye 1000’er tl yardım yapılmıştır.
*2. Fazda ilçemizde 2500 kişiyle beraber, esnaflarımızdan 370 kişiye 1000’er tl yardım yapılmıştır.
Ayrıca 3. Faz yardımlar için başvurular alınmaktadır.
*Hastanemiz bugüne kadar 120 kişiyi şüpheli bularak, bu kişilere test yapmıştır. Mersine gönderilen test örneklerinden toplamda 8 vatandaşımızın test sonuçları pozitif çıkmış olup, son bir haftadır şüpheli bir durumla karşılaşılmamıştır. Hastanemiz bu süreci başarılı bir şekilde yöneterek, bünyesinde bulunan filyasyon ekipleri sayesinde salgının ilçemizde yayılmasını engellemiştir.
*Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde günlük 1200 adet maske üretilerek başta hastanemiz olmak üzere diğer kurumlarımızın tüm ihtiyaçları, ilçemiz dışından bir takviye ihtiyaç duyulmadan karşılanmaktadır.
* Vefa Sosyal Yardımlaşma grubu bünyesinde 280’i kamu personeli olmak üzere gönüllülerden oluşan vatandaşlarımız, ilk günden beri aralıksız olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza devletimizin ve bağışçılarımızın yardımlarını ulaştırmaktadırlar.
*Hükümetimiz salgının ilk gününden beri Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de vatandaşlarımızın yanında olmuş ve devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımız yararına sunmaya devam etmektedir.
#ÜLKEMLEGURURDUYUYORUM
Soner SOLAK
Ak Parti Mut İlçe Başkanı
Haber Merkezi