DOLAR
44,0876
EURO
51,0549
ALTIN
7.329,85
BIST
13.200,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
19°C
Mersin
19°C
Açık
Perşembe Açık
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C

TARİHİ TAŞHAN 50 YIL SONRA AÇILIYOR

TARİHİ TAŞHAN 50 YIL SONRA AÇILIYOR
A+
A-

300 yıllık tarihi Taşhan 50 yıl aradan sonra Mut kadın üreticilerine kapılarını aralıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesinin “Her ilçede kadın üretici pazarları kurulacak” hedefi kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu tarihi Taşhan‘da kadınlarla bir araya geldi.

Mut’lu kadınlarla birlikte tarihi Taşhan’ı inceleyen ve burada açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, çalışma alanlarından birisinin de Kadın Üretici Pazarları olduğunu belirterek, “Kadın ve çocuk ana çalışma alanımız. Kadınların istihdamı ve sorunlarına çözüm bulmak başlıca görevlerimiz arasında. Böylesi tarihi bir mekanda çalışma yapmak bir ayrıcalık. Burada neler yapabileceğimizi hep birlikte kararlaştırarak en kısa zamanda hayata geçirmeliyiz. Hep birlikte yapmak için de fikir birliği içerisinde amaca ulaşmayı hedefliyoruz. Bu da sizlerin göstereceği gayretle olacak. Biz her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Taşhan’ın sahiplerinden eski Mut Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selahattin Arslan’da Taşhan’ın tarihi ile ilgili bilgi verdikten sonra yerin kullanımı için herhangi bir ücret talep etmeyeceklerini söyledi. Kadınların ürettikleriyle ev ekonomilerine katkıda bulunmalarından mutlu olacaklarını söyledi. Tarihi Taşhan’ın önümüzdeki ay içinde Kadın Üretici Pazarı olarak hizmete girmesinin planlandığı belirtildi.

Haber Merkezi

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.