DOLAR
35,5966
EURO
37,1467
ALTIN
3.139,57
BIST
9.999,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
15°C
Mersin
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
14°C
Perşembe Açık
15°C
Cuma Çok Bulutlu
15°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C

Depremde enkaz altından kurtulan Ahmet Eren Aydın Mut’ta okula başladı

Depremde enkaz altından kurtulan Ahmet Eren Aydın Mut’ta okula başladı
11.09.2023
A+
A-

Depremde enkaz altından kurtulan Ahmet Eren Aydın, Mut’ta okula başladı.

Adıyaman’da depremde enkaz altında kalan ve sağ olarak kurtarılan 8 yaşındaki Ahmet Eren Aydın, dedesinin yaşadığı Mut’ta okula başladı. Diğer öğrenciler de okulların açılmasından duydukları mutluluğu dile getirdi. Adıyaman’da depremde çöken bir apartmanın enkazından 72 saat sonra sağ olarak kurtarılan ve o sırada kurtarma ekiplerine “Nereye götürüyorsunuz, yarın okulum var” diyen 8 yaşındaki Ahmet Eren Aydın, dedesinin yaşadığı Mut’ta okuluna başladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 11 il ağır hasar aldı. En çok yıkımın olduğu illerden biri olan Adıyaman’dan da geriye farklı hikayeler kaldı. Çöken bir apartmanda Fatih (33) ve Ayşe Aydın (28) çifti, çocukları Ayşe Sera (4) ile 1,5 yaşındaki Betül hayatını kaybetti, Ahmet Eren ise AFAD koordinesinde Zonguldak’tan gelen Türkiye Taş Kömürü Kurumu personeli madencilerinin çalışmasıyla 72 saat sonra sağ kurtarıldı. Sağ kurtarılan Ahmet Eren Aydın kurtarma ekiplerine, “Nereye götürüyorsunuz yarın okulum var” demişti. Tedavisi tamamlanan ve sağlığına kavuşan Ahmet Eren Mut’ta ikamet eden dedesi Ahmet ve babaannesi Ayşe Aydın ile yaşamaya başladı.

Ahmet Eren bugün Mut Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda ikinci sınıfta ders başı yaptı. Okula dedesi ile gelen Ahmet Eren, bahçede arkadaşlarıyla oynayıp, özlem giderdi. Depremden sonra geldiği Mersin Mut’ta birinci sınıfın ikinci dönemini tamamlayan Ahmet Eren, “3 aydır yoktum. Çok mutlu oldum. Öğretmenimi ve arkadaşlarımı özlemiştim. İlk geldiğimde okulumu çok sevmiştim” dedi. Diğer öğrenciler de okulların açılmasından duydukları mutluluğu dile getirerek, özledikleri arkadaşlarıyla hasret giderdiklerini ifade etti.

Hasan ÇETİN