
Mut Basın Mensupları Derneği (MUT BASIN-DER) üyeleri, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü dolayısıyla bir araya geldi. Mut Belediyesi’ne ait Yazalanı Mahallesinde bulunan 112 Park’ta buluşan MUT BASIN-DER Başkanı Ayşe Uğur, dernek yönetimi ve üyeleri; Basında Sansürün Kaldırılışının 118. Yıldönümünü kutladı.
Programda, Basın Bayramı veya Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nün, Türkiye’de sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan önemli gün olduğu belirtilerek; özgür, bağımsız ve tarafsız basının, demokrasinin, hukukun ve toplumun en güçlü teminatlarından biri olduğuna vurgu yapıldı ve tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü kutlandı.
“ÖZGÜR BASIN VARSA GÜÇLÜ DEMOKRASİ VARDIR”
Programda konuşan MUT BASIN-DER Başkanı Ayşe Uğur, basın özgürlüğünün demokrasinin temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin, basın mensuplarının değil, toplumun tamamının ortak güvencesidir. Özgür basın varsa, güçlü demokrasi vardır” dedi.
Basın mensuplarının, gazetecilerin yalnızca çalışma şartlarının zorluğuyla değil, ağır ekonomik sorunlarla da mücadele ettiğini vurgulayan Dernek Başkanı Uğur; artan maliyetler, baskı giderleri, ekipman fiyatları, dijital yayıncılıkta yaşanan gelir kayıpları ve reklam pastasının daralmasının özellikle yerel basını derinden etkilediğini belirtti. Uğur, birçok gazetecinin büyük fedakârlıklarla mesleğini sürdürmeye çalıştığını, çok sayıda basın kuruluşunun ise ayakta kalma mücadelesi verdiğini ifade etti.
MUT BASIN-DER Başkanı Uğur, konuşmasının sonunda, meslek ilkelerine bağlı kalarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek için görev yapan tüm basın çalışanlarının gününü kutladı, görevleri başında hayatını kaybeden gazetecileri rahmet ve saygıyla andı.
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen program, edilen sohbetlerle sona erdi.
Mehmet Gürbüz
ibrahim abi görmedim sanma.. Selamlar.