DOLAR
49,4136
EURO
55,6578
ALTIN
6.612,14
BIST
12.118,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Çok Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Yağmurlu
22°C
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C

GAZİ GERÇEK YAŞAR MUT’TA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

GAZİ GERÇEK YAŞAR MUT’TA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
07.09.2026
A+
A-

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini 16 yaşındaki oğlu Gazi Yaşar ile birlikte izlemek için İstanbul’a giden ve karşılaşma sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 48 yaşındaki Gazi Gerçek Yaşar, memleketi Mut’ta düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Fenerbahçe taraftarı olan Gerçek Yaşar, gezmek amacıyla gittiği İstanbul’da oğlu Gazi Yaşar ile birlikte cumartesi akşamı Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe – Beşiktaş derbisini izlemek için tribündeki yerini aldı. Baba-oğulun büyük heyecanla beklediği karşılaşmanın ikinci yarısında Gerçek Yaşar tribünde fenalaştı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan Yaşar’ın kalp krizi geçirdiği belirlendi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Yaşar’ın cenazesi, memleketi Mut ilçesine getirildi.

Gazilik unvanı bulunuyordu

Jandarma Asteğmen olarak görev yaptığı dönemde 2003 yılında Bingöl’de teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Gerçek Yaşar’ın gazi olduğu öğrenildi. Yaşar için Mut ilçesinde askeri tören düzenlendi. Tören için Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Kulüp Başkanı Serdar Adalı’nın da çelenk gönderdiği görüldü.

Törende Yaşar’ın eşi Zehra Yaşar ile çocukları Gazi ve Zeren Yaşar, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba-oğulun birlikte izlediği derbi, aile için büyük bir acıya dönüştü.

Yaşar’ın cenazesi, Laal Paşa Camii’nde Mut İlçe Müftüsü Hasan Akcan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşları eşliğinde Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi.

Cenaze törenine Mut Kaymakamı Osman Çelikkol, Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Balcı, Barış Karagöz, Mehmet Aydın ve Volkan Akan’ın yanı sıra çevre illerdeki Fenerbahçe derneklerinin başkan ve üyeleri, Yaşar’ın yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hasan Çetin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.