DOLAR
35,6785
EURO
37,4865
ALTIN
3.180,59
BIST
10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
16°C
Mersin
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
18°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C

KAYMAKAMLIKTAN MUHTARLAR VE HALK BULUŞMASI

KAYMAKAMLIKTAN MUHTARLAR VE HALK BULUŞMASI
02.10.2019
A+
A-

Mut Kaymakamlığınca, muhtarlar ve halkın katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Kaymakam Muammer Köken Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Mut’un ekonomik, sağlık, sosyal, asayiş ve eğitim konuları masaya yatırıldı. Toplantıda, kurum amirleri tarafından yapılan çalışma ve hizmetlerle ilgili bilgilendirme yapılırken; muhtarların ihtiyaç, talep ve sorunları değerlendirildi, soruları yanıtlandı.
Ziraat Odası Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Mut Belediyesinden temsilciler, daire ve kurum amirleri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.
Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Muammer Köken, göreve başlamasından itibaren geçen bir aylık süreçte edindiği izlenimleri paylaştı. 6 başlık altında Mut’un durumunu ve sorunlarını ortaya koyan Köken, “Alan geniş, 102 mahallemiz var. Allah izin verirse hepsine gitmeye çalışacağız” dedi.

“ÖĞRETMEN VE İMAMLARA SAHİP ÇIKIN”

Köylerde artık köy okulları ve imamların kaldığını, dolayısıyla bunların kamunun uç noktaları olduğunu belirten Kaymakam Köken; muhtarlardan öğretmen ve imamlara sahip çıkmasını, boş olan köy okullarının ise amacı dışında kullanılmamasını istedi.

“YÜKTE HAFİF PAHADA AĞIR FAALİYETLERLE UĞRAŞIN”

Bölgemizin ekonomik kalkınmışlıkta, ortalamanın üzerine geçmeye çalışan bir ilçe olduğunu söyleyen Köken, “Kayısı, erik, incir ve zeytin ana dalı üzerinden yürüyor. Bazıları yükte ağır pahada hafif şeyler. Bazısı yükte hafif pahada ağır şeyler. Bizimde politika olarak, ilçemizde yolu da düşünürsek, bizim yükte hafif pahada ağır faaliyetlerle uğraşmamız gerekiyor. Bununla ilgili çeşitlendirme yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“HALK EĞİTİMİ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ”

Eğitim deyince sadece öğretim çağındaki çocukların algılanmaması gerektiğini ifade eden Köken, Halk Eğitime de önem verilmesini istedi. Halk Eğitim kurslarının yaygınlaştırılması taraftarı olduğunu vurgulayan ve bu konuda muhtarlardan destek isteyen Köken, şunları söyledi: “Halk Eğitimde en az Milli Eğitim Müdürlüğünün okulları kadar önemli. Aslında daha avantajlı, esnek. Bütçe sınırlaması olmayan Halk Eğitim 7’den 77’ye herkese eğitim verebiliyor. Halk Eğitim kurslarının tekrar yaygınlaştırılması taraftarıyız değerli muhtarlarımız. Bizlere bu konuda yardımcı olursanız memnun oluruz. İlçemizde her mahalleye bir Kuran Kursu açacağız. 8 tane öğretim görevlisi, Kuran Kursu öğreticisi arkadaşımız var. Bizim 102 mahallemiz var, her mahalleye ulaşmamız mümkün değil. Bir merkezdekiler mi Müslüman yani, bizim Dağpazarı’ndaki arkadaşımızın da buna ihtiyacı var.”

“FETÖ’YLE MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR”

İlçenin asayiş durumuyla ilgili de konuşan Kaymakam Köken, ilçede çok büyük problemlerin bulunmadığını söyledi. FETÖ’yle ilgili mücadelenin devam ettiğini kaydeden Köken, “Asayişle ilgili, çok şükür ilçemizde çok büyük problemler yok. Terör konusuna bulanmış değiliz çok şükür; ama FETÖ’yle ilgili mücadelemiz devam etmektedir. Dolayısıyla kanun kaçağı olarak bulunabilecek, daha önce bu konuda arama talimatı olabilecek düşündüğümüz kişilerle ilgili de Jandarmayla da Emniyetle de irtibatlı olmak, bizim bu virüsle mücadelemizi arttıracaktır” şeklinde konuştu.

“HUZUR OLMAZSA PARANIN ÖNEMİ YOK”

Asayişin en önemli alanlardan biri olduğunu ifade eden Köken, şunları söyledi: “Ekonomik faaliyetlerinizi yürütseniz bile, paralarınızı bol bol kazansanız bile, çok iyi okullarda okutsanız bile, çok refah içinde yaşasanız bile, asayiş ve güvenlikle ilgili problemleriniz doğmaya ve yaygınlaşmaya başlarsa bu yaptıklarınızın hiçbiri bir anlam ifade etmez. Huzurlu olmadıktan sonra, paran olsa ne olur. Dolayısıyla huzurumuzu ve paramızı cebimizden alan, gazinolarla ilgili de, alkollü alanlarla ilgili de kendi tedbirinizi kendiniz alacaksınız arkadaşlar. Bizi sizin gazinonun başına bekçi tutmayacaksınız. Bunlar hukuki belgelerini tamamlamış yerlerdir. Bunlar ticari faaliyetlerdir, ticari alanlardır. Bunlar müşteriyle beraber çalışır. Siz gitmezseniz, komşunuz gitmezse, bunların da faaliyetleri kendiliğinden azalır ve yokolur gider.”
Kaymakam Köken’in açıklamalarının ardından, kurum ve daire amirleri; kurumlarıyla ve yaptıkları çalışmalar, hizmetlerle ilgili bilgilendirme yaptılar. Muhtarlardan gelen soruları yanıtladılar. Toplantıda muhtarlar da mahalleleriyle ilgili ihtiyaçlarını, taleplerini, sorunlarını dile getirdiler. Toplantı, çözüm yolları konusunda yapılan fikir alışverişinin ardından sona erdi.

ETİKETLER: