DOLAR
46,8213
EURO
53,5209
ALTIN
6.242,70
BIST
14.424,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
31°C
Mersin
31°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
31°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C

Mersin genelinde ateş, mangal ve semaver yasaklandı

Mersin genelinde ateş, mangal ve semaver yasaklandı
02.07.2026
A+
A-

Mersin’de orman yangınlarına karşı sıkı tedbir: Ateş, mangal ve semaver yasaklandı

Mersin Valiliği, orman yangını riskine karşı ormanlık alanlarda ateş, mangal, semaver ve benzeri araçların kullanımının yasak olduğunu duyurdu. Mersin Valiliği, yaz aylarında artan orman yangını riskine karşı il genelinde ormanlık alanlar ve çevresinde ateş yakılması, mangal, semaver ve benzeri araçların kullanılmasının yasak olduğunu hatırlatarak, vatandaşları kurallara uymaya çağırdı.
Mersin Valiliği, yaz mevsiminde etkisini artıran yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle orman yangını riskinin en üst seviyeye çıktığını belirterek, il genelinde alınan tedbirlerin kararlılıkla uygulandığını duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamada, ormanların korunması ve vatandaşların can ile mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ormanlık alanlarda ve orman çevresinde ateş yakılması, mangal ve semaver kullanılması ile yangına neden olabilecek benzeri araç ve gereçlerin kullanılmasının yasak olduğu hatırlatıldı.
Vatandaşlardan kurallara hassasiyetle uymaları istenirken, özellikle yaz aylarında en küçük ihmalin büyük felaketlere yol açabileceğine dikkat çekildi.
Açıklamada şu uyarılara yer verildi:
“Yaz aylarında artan sıcaklıklar, düşük nem oranı ve kuvvetli rüzgârlar nedeniyle orman yangını riski en üst seviyeye çıkmaktadır. Bu nedenle, ormanlarımızı korumak ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilimiz genelinde gerekli tedbirler uygulanmaktadır.
Bu kapsamda, ormanlık alanlarda ve orman çevresinde; Ateş yakılması, Mangal kullanılması, Semaver kullanılması, Yangına neden olabilecek benzeri araç ve gereçlerin kullanılması yasaktır.”
Vatandaşlardan kurallara titizlikle uyulması istenirken, “Ateş yakmayalım. Yangına sebep olabilecek davranışlardan kaçınalım. Çevremizi temiz tutalım” denildi.
Bir anlık ihmalin, yılların emeğini yok edebileceği belirtilen Valilik açıklamasında, duman veya yangın fark edildiğinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması istendi.
Vatandaşları ormanların korunmasına destek olmaya davet eden Valilik, “Yeşili Koru, Geleceği Koru” çağrısında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.