DOLAR
47,2032
EURO
53,8628
ALTIN
6.188,88
BIST
13.974,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
32°C
Mersin
32°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
32°C
Cuma Parçalı Bulutlu
32°C

MUT ZEYTİNYAĞI FDA ONAYI ALDI

MUT ZEYTİNYAĞI FDA ONAYI ALDI
A+
A-

İlçemizde faaliyet gösteren Mutili markası, ilçemiz adına gurur verici bir başarıya imza attı. Mut’un bereketli topraklarında üretilen zeytinyağı, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay alarak önemli bir eşiği geçti. Böylece, “Mutili” markasıyla çok yakında Amerika Birleşik Devletleri’nde raflardaki yerini alacak.
Mutili yetkilisi Türker Çiftçi, sürecin ilçemiz için tarihi bir gelişme olduğunu belirterek, “FDA onayı bizim için yalnızca ticari değil, aynı zamanda Mut’un dünya çapında tanınırlığı için önemli bir adım. İnşallah ikinci sertifika da yolda.” ifadelerini kullandı.
ABD’de satış için gerekli olan FDA kaydının resmileştiğini belgeleyen sertifikada, Mutili İç ve Dış Ticaret A.Ş.’nin tesis kaydının Federal Food, Drug and Cosmetic Act kapsamında onaylandığı ve kaydın 2026 yılının sonuna kadar geçerliliğini koruyacağı belirtiliyor.

Mehmet Gürbüz