DOLAR
44,8475
EURO
53,0170
ALTIN
7.021,24
BIST
14.543,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
26°C
Cumartesi Yağmurlu
19°C
Pazar Yağmurlu
20°C
Pazartesi Yağmurlu
20°C

Mutfak Atölyesi Çocuklara Yeni Beceriler Kazandırıyor

Mutfak Atölyesi Çocuklara Yeni Beceriler Kazandırıyor
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Toroslar Çocuk Kampüsü’nde düzenlenen Mutfak Atölyesi’nde çocuklar, geleneksel Türk mutfağı ve dünya mutfağından lezzetlerle tanışma fırsatı bulurken, sağlıklı beslenmenin de püf noktalarını öğreniyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde, çocukların sosyal becerilerini ve gelişimlerini desteklemek amacıyla faaliyet gösteren Toroslar Çocuk Kampüsü, Mutfak Atölyesi ile çocukların mutfak becerilerini geliştiriyor. Sağlıklı beslenmenin önemini öğrenen çocuklar, aynı zamanda iş birliği yapma, paylaşma ve üretme deneyimi kazanıyor. Her hafta yeni tarifler öğrenen çocuklar, Mutfak Atölyesi’nde bu hafta Ezogelin çorbası ve tam buğday ekmeği yapımını öğrendi.

Başol: “Çocukların hayal gücünü ve sosyal becerilerini destekliyoruz”

Toroslar Çocuk Kampüsü’nde aşçı olarak görev yapan Sabiha Başol, atölye çalışmalarının çocukların gelişimine çok yönlü katkı sunduğunu belirterek, “Toroslar Çocuk Kampüsü olarak; buraya gelen çocuklarımızın hem sağlıklı beslenmelerini amaçlıyor, hem de geleneksel yemeklerle tanışmalarını sağlıyoruz. Yaptığımız etkinliklerde, çocukların iş birliği yapmalarına ve paylaşımcı olmalarına da destek veriyoruz” dedi.

Çocukların mutfakta doğrama, el işçiliği ve şekillendirme gibi becerileri kullanarak hayal güçlerini geliştirdiğini ifade eden Başol, “Sunum tekniklerini ve sofra adabını öğretiyoruz. Gruplarımız oldukça yoğun ve çocukların ilgisi de çok güzel. Ebeveyn atölyeleri ve anne-çocuk grupları da düzenliyoruz. Orada da çok keyifli zaman geçiriliyor” diye konuştu.

Mutfak Atölyesi’nde dünya mutfağına da yer verdiklerini sözlerine ekleyen Başol, “Hem dünya mutfağı hem de geleneksel mutfağımız üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Bir sonraki atölyemizde çocuklarımız, ev yapımı puding yapıp yoğurt mayalamayı öğrenecekler” ifadelerini kullandı.

Minik şeflerden Mutfak Atölyesi’ne tam not

Mutfak Atölyesi’ne katılan 10 yaşındaki İnci Mina Acar, mutfakta zamanın nasıl geçtiğini anlamadığını belirterek, “Bugün Ezogelin çorbası ve tam buğday ekmeği yaptık. Burada her şeyi kendim yaptım ve en sevdiğim kısım buydu. Evde anneme yardım ediyorum. Burada yeni arkadaşlar da ediniyorum. Burası iyi ki var” dedi.

9 yaşındaki Feraye Özbay ise atölyede olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Ezogelin çorbası ve çıtır ekmek yaptık. Çok güzel bir his. Burada olduğum için çok mutluyum. İlk haftalarda yumurtadan tavşan yapmıştık, şimdi de çorba ve ekmek yaptık” diye konuştu.

Atölyeye yeni katılan 10 yaşındaki Elif Gökçen Yılmaz da en çok ekmek yapmaktan keyif aldığını belirterek, “Burada zaman çok hızlı geçiyor. Arkadaşlarımla olmak çok güzel bir duygu. Yaz aylarına kadar buradan çıkmayı düşünmüyorum. Ayrıca dans atölyesine de katılıyorum” ifadelerini kullandı.

9 yaşındaki Eser Erdoğru ise gelecekte aşçı olmak istediğini söyleyerek, “Ezogelin çorbası ve çıtır ekmek yaptık. Atölye’ye yazın başlamıştım. Burası bana çok güzel hissettiriyor. En sevdiğim yemek lahmacun. Burada onu da yapmak isterim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.