Sosyal Destek Programı (SODES) destekli “Mut’lu Çocukların Sesi Projesi” kapsamında 7 dalda enstrüman eğitimi alan çocuklar kasım ayının ilk haftası verecekleri konser öncesi oldukça heyecanlılar.
“Mut’lu Çocukların Sesi Projesi” ile ilgili Mutilcemiz.Net Haber Servisine açıklamalarda bulunan proje koordinatörü Serdar Koçdemir “Mut Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açtığımız; piyano, bağlama, gitar, ney, keman, darbuka ve bendir kurslarımızda ortaokul ve lise öğrencilerimizden oluşan 130 öğrenci enstrüman eğitimi alıyor. Bunun yanında Ak Ali Küçük Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda da 20 öğrencimize ayrıca kurs veriliyor.
Kasım ayının ilk haftasında, Mut Halk Eğitim Merkezi’nde vereceğimiz konser öncesi öğrencilerimizle birlikte Mut Karaekşi Tabiat Parkı’nda “Mut’lu Çocukların Sesi”adlı SODES projemiz kapsamında, eğitim ve piknik organizasyonu yaptık. Öğrencilerimiz oldukça istekli ve azimliler. Konser öncesi heyecanımız dorukta. Yaptığımız tüm çalışmalarda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Harun Gergin’e proje ekibi ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.” dedi.
Yeni kursların aralık ayı sonu ocak ayı başlarında açılacağını belirten Koçdemir, toplamda 98 enstrümanla eğitim verildiğini belirtti. Mut’lu Çocukların Sesi Projesi’nin daha 3 yıl devam etmesi bekleniyor.
13 Kasım 2017 başlayan, Mersin Valiliği koordinasyonunda, Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen „Mut’lu Çocukların Sesi Projesi“ Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse ediliyor.
2008 yılında uygulanmaya başlanan Sosyal Destek Programı (SODES), dezavantajlı bölgelerimizin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla bu bölgelerdeki göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen bir sosyal kalkınma programıdır.
SODES; istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında; yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluşan, il düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütülen, uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş bir biçimde yetkilendirildiği insan odaklı ve proje temelli bir programdır.
SODES projeleri ile istihdam edilebilirliğin artırılması, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarının sağlanması, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki çocuk, genç ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerine katkı verilmesi hedeflenmektedir.
SODES’in öncelikli hedef kitlesi yoksulluk ve sosyal imkânlara erişimde sıkıntı yaşayan; çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler ve gruplardır.
Program, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve Eki “E” Cetveli doğrultusunda Kalkınma Bakanlığı yıllık ödeneğinden illere aktarılan kaynakla yürütülür.
Mutilcemiz.Net Haber Servisi
Fotoğraf: Göksel ATA