DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
ALTIN
4.095,06
BIST
9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C

MUT’TA CADDE VE SOKAKLAR KÖSTEBEK YUVASI GİBİ

MUT’TA CADDE VE SOKAKLAR KÖSTEBEK YUVASI GİBİ
11.12.2018
A+
A-

Mut’ta yollar köstebek yuvasına döndü vatandaş isyan ediyor. Mut’un merkez mahallelerinde cadde ve sokaklar köstebek yuvasına döndü. İlgilenenin olmadığını söyleyen mahalle muhtarları, belediyeden yardım bekliyor.

Yaz mevsiminde toz ve topraktan ve kışın gelmesiyle birlikte yağıştan sonra adeta köstebek yuvasına dönen yolların yapılamaması halkın tepkisine neden oldu.

Özellikle son yağışlardan sonra yolların adeta köstebek yuvasına dönmesine vatandaşlardan tepki geldi. İlçenin en işlek cadde ve sokaklarında oluşan çukurlar, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Vatandaşlar ise cadde ve sokaklarda oluşan çukurların yapılmamasına tepki göstererek, sürücülerin çukurlara girmemek için adeta direksiyonda cambazlık yapar hale geldiğini ifade ediyorlar.

Yazın toz topraktan rahatsız olan esnaf ve mahalle sakinleri, cadde ve sokakların, köstebek yuvasına dönen ve bozulan yolların biran önce yapılmasını istediler. Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Yusuf Köğce, Yazıalanı Mahalle Muhtarı, Mehmet Hilmi Selvi, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ali Kestel ve Güllük Mahalle Muhtarı Kadir Ay, basın mensuplarını çağırarak bir basın açıklaması yaptılar. Muhtarlar, artık mahalle sakinlerini tutamaz hale geldik. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının bir an önce bu yollara çare bulmasını istediler.

Muhtarlar adına basın açıklaması yapan Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Yusuf Köğce, “3 ay öncesinde Pınarbaşı, Güllük ve Cumhuriyet Mahallesinde alt yapı çalışması yapılmaya başlandı. Çalışmadan sonra yollarımız berbat oldu. Bu Mahalleden 1500 civarında öğrenci gelip geçmekte. Esnaf mağdur yollarımızın bir an önce yapılıp vatandaşa uygun hale getirilmesi konusunda yardımları bekliyoruz. 5 – 6 aydır yollarımız böyle. Mersin Büyükşehir Başkanının Pınarbaşı, Güllük, Cumhuriyet Mahallelerine yaptığı alt yaptırımı güzel bir yatırım. Alt yapımın üstünü yapmayınca bu yatırımın hiçbir önemi yok” dedi.

Hasan Çetin