DOLAR
46,0408
EURO
53,0791
ALTIN
6.409,16
BIST
13.694,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C

Mut’ta Sineksiz Yaz İçin Yoğun Mücadele

Mut’ta Sineksiz Yaz İçin Yoğun Mücadele
12.05.2026
A+
A-

Mut’ta, Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı çevre koruma ekipleri, yaz sıcaklarının etkisini artırdığı bu günlerde ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Mut’ta yapılan çalışmalarla; vatandaşların sinek ve larva kaynaklı sorunlardan uzak, sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürmeleri hedefleniyor. Ekipler, sıcak havalarda artan sinek ve haşere üremesinin önüne geçebilmek için sabah erken saatlerden itibaren sahada görev yapıyor. Çalışmalarda larva üreme alanları tek tek tespit edilerek, çevresel ilaçlamalar titizlikle yürütülüyor.

Büyükşehir Belediyesi yaptığı periyodik ilaçlama çalışmasıyla hem halk sağlığını korumayı, hem de yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor. Öte yandan ekipler, vatandaşlardan da çevre temizliğine özen göstermeleri çağrısında bulunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Şube Müdürlüğü ilaçlama birimi yetkilileri tarafından, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerimizce, ilçemizin merkezi noktalarında çevre sağlığını tehdit eden sinek ve haşere popülasyonuna karşı etkin bir mücadele yürütüyoruz. Periyodik olarak devam eden bu çalışmalarımızla, yoğun olarak etkisini gösteren mucuk ve yakarca gibi sinek türlerine karşı çalışmalarımız devam ediyor.” bilgisi verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.