DOLAR
34,7500
EURO
36,5827
ALTIN
2.953,75
BIST
9.848,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
14°C
Mersin
14°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Nihat Mustul Nöbetçi Maydanoz’u imzaladı

Nihat Mustul Nöbetçi Maydanoz’u imzaladı
A+
A-

Mutilcemiz.Net ve Mut’un Sesi yazarlarından, Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi sahibi, yazar Nihat Mustul, yeni çıkan kitabı “Nöbetçi Maydanoz” için imza günü düzenledi. Mustul, Mut insanını, doğasını, güzelliklerini işlediği 13. kitabı Nöbetçi Maydanoz’u okurlarına imzaladı.

Mut Ziraat Odası Toplantı Salonunda düzenlenen imza gününe, Nihat Mustul’un arkadaşları, dostları ve kitapseverler katıldı.

Mustul: “Beni var eden Mut. Mut’a borcumu ödemeye çalışıyorum.”

 İmza gününde konuşan yazar Nihat Mustul, Mut’u çok sevdiğini belirterek; “Beni var eden, beni besleyen Mut. Mut insanı, Mut’un doğası, güzellikleri, dağı, taşı; bütün bunlar beni var eden, bu kitapları yazmamı sağlayan Mut. Ben de işte Mut’a borcumu ödemeye çalışıyorum. Bu yazdığım kitaplarla, Çıtlık’la Mut’a olan borcumu ödemeye çalışıyorum. Bedenim, beynim ne kadar elverirse, Mut işçiliği yapmaya çalışıyorum.” dedi.

“Kültür sanat olmayan kent yarımdır, sıkıntılıdır.”

 Kültür sanatın önemsenmesi gerektiğini ifade eden Mustul, “Bir kenti ışıklandırabiliriz. Bir kente geniş caddeler açabiliriz. Dev gökdelenler dikebiliriz. Ama o kentte kültür sanat yoksa, o kent yarımdır arkadaş. Sıkıntılıdır. Sizlerle, şu bir avuç insanla Mut’ta yaşamak çok daha keyifli. Sizler buraya gelmekle kitabı önemsiyorsunuz, kültür sanatı önemsiyorsunuz. Dayanışmayı, birlikte olmayı, el ele, omuz omuza olmayı önemsiyorsunuz. Onun için buradasınız. Onun için ben size, ayrı ayrı hepinize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Kitaplar bir emek ürünü. Kadınlar çocuk, yazarlar kitap doğurur.”

 Nöbetçi Maydanoz’da Mut’un doğasını, güzelliklerini, Mut insanının çektiği çileleri anlatmaya çalıştığını belirten Mustul, “Emek ister her şey. Bütün bu kitaplarda bir emeğin ürünü. Ben bugüne kadar en çok emeği ve zamanı Dokuz Mutlu’ya harcadım. 5 yıl benim emeğimi ve zamanımı aldı Dokuz Mutlu.” dedi.

 “Kitaplarımın hepsi benim çocuğum, hepsini seviyorum.”

 Yazarları kadınlara benzeten Mustul, şöyle konuştu: “Biri çocuk doğurur, biri kitap doğurur. Belki bir kadın çocuğu karnında dokuz ay taşır, ama çocuğa asıl emeği çocuk doğduktan sonra harcar. Hatta ölünceye kadar emek harcar çocuğuna. Ama bir yazar, kitabına en çok emeği, kitap çıkmadan önce harcar. Sorun bir anneye, bir babaya, hangi çocuğunu çok seversin? Hiç ayrım yapmam, der. Hepsini severim, hepsi benim çocuğum, der. Bende, kitaplarımın hepsi benim çocuğum. Hepsini seviyorum.”

Konuşmasında anılarını aktaran Mustul, “2 gün sonra yepyeni bir yıla gireceğiz. İçinde bulunduğumuz 2022 yılı büyük sıkıntılarla, büyük sorunlarla geçti. 2023’e aynı sorunlar daha da katlanarak gireceğiz öyle gösteriyor. Her şeye rağmen yine de yeni yılınız kutlu olsun.” diyerek ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

İmza gününde, sunucu Sebile Günay tarafından, Nihat Mustul’un yeni kitabı Nöbetçi Maydanoz hakkında düşüncelerini kaleme alan yazarlar Hasan Akarsu ve Celal Necati Üçyıldız’ın yazıları okundu.

Yapılan konuşmaların ardından Nihat Mustul, Nöbetçi Maydanoz’u okurlarına ve kitapseverlere imzaladı.

Ekin Sanat Yayınları’ndan çıkan Nihat Mustul’un 13. kitabı Nöbetçi Maydanoz, Mustul’un 3. öykü kitabı.  Mut insanı ve doğasının işlendiği kitapta, 31 kısa öykü yer alıyor.

Mehmet GÜRBÜZ