DOLAR
36,2225
EURO
38,0047
ALTIN
3.352,91
BIST
9.877,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
18°C
Mersin
18°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
10°C

ADEM ikinci sergisini açtı

ADEM ikinci sergisini açtı
A+
A-

Mut Aile Destek Merkezi (ADEM), ikinci sergisini açtı. Geçtiğimiz yıl Mut Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde ilçemizde kurulan ADEM’in 2. Etap kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı. Tarihi Taşhan’da açılan sergide, toplam 8 kursta eğitim gören 128 kursiyerin 3 aylık eğitim dönemindeki ürünleri sergilendi. Açılışı yapılan sergi, büyük ilgi ve beğeni topladı.
14 Eylül’de (dün) Taşhan’da yapılan serginin açılışına; Mut Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ersagun Erdoğan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Koordinasyon Müdürü Ferruh Baş, Mut Belediye Başkan Vekili Ömer Şahin, Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Mut Müftüsü Hasan Akcan, siyasi parti ve STK temsilcileri, kursiyerler ve yurttaşlar katıldı.

Işıklı: “ADEM alt gelir grubundaki dezavantajlı kadınlarımızın toplumsal entegrasyonunun artırılması için faaliyetler yapan kurumlardır.”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sergi açılışında konuşan Mut ADEM eğitmeni Fatma Işıklı, ADEM ve açtıkları kurslarla ilgili bilgi verdi. Işıklı, “Aile Destek Merkezleri 2012 yılında fon kaynaklarıyla desteklenen ve sosyal hizmet içeren projeleriyle, özellikle alt gelir grubundaki yoksul kadınların toplumsal entegrasyonunun artması için faaliyetler yapan kurumlardır.” dedi.
ADEM eğitmeni Işıklı, şunları söyledi: “Geçmişten günümüze Türk tarihine baktığımızda kadınlarımızı geleceğin teminatı olarak görüp iyi yetişmeleri ve her hakka sahip olmaları sağlanmıştır. Türk toplumu kadın ve erkeği birbirinin tamamlayıcısı olarak görmüştür. Örnek olarak; dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıya-ı Rum, Anadolu Kadınları Teşkilatı anlamını taşımaktadır. Kadınların teşkilatlanıp gelişmesi için Ahi Evran’ın eşi Fatma Bacı tarafından kurulmuştur. İlme, sanata, ahlaka son derece önem verilen Ahilikte, kadının da sosyal ve ekonomik hayatta önemli bir yeri vardır. Bacıya-ı Rum teşkilatı Anadolu kadınlarını gerektiğinde düşmanlara karşı vatan savunmasında eşlerinin yanında mücadele etmesi ve gerektiğinde de kültürde, sanatta, edebiyatta, sosyal ve ekonomik alanlarda kalkınıp gelişmesini sağlamak için teşkilatlandırmıştır. Tarihsel süreçlerde de görüldüğü gibi güçlü kadın ailenin, toplumun ve ülkenin temeli, geleceğe güvenle bakabilmenin anahtarıdır.”

“8 kursta 128 kursiyere eğitim verildi.”

Mut ADEM’in kurulduğu günden bugüne kadar bu doğrultuda ilerlediğini ve ilerlemeye devam edeceğini kaydeden Işıklı, açtıkları kurslarla ilgili olarak ise şu bilgileri verdi: “Temmuz, Ağustos ve Eylül ayını kapsayan 2.Etap Eğitim dönemimizde; çocuklar için etkinliklerle Kuran-ı Kerim, Pilates, Bebek Odası Tekstil Hazırlama, Yatak Odası Tekstil Hazırlama, 3-6 yaş Oyun Odası, Akrilik Boya-Resim, Misinalı Takı Tasarım ve Meyve Fidanlarında Aşılama gibi toplam 8 kursumuzda 128 kursiyerimize eğitim verilmiş, aynı zamanda bu kadınlarımızın koruyucu ve kollayıcı eğitimleri de 3 aylık eğitim dönemi içinde tamamlanmıştır.”
Işıklı, konuşmasını, “Ailede olduğu kadar aile dışında da güçlü kadınların varlığı o ortama değer katar.” diyerek tamamladı.
Yapılan konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Sergi kursiyer öğrencilerin Kuran-ı Kerim ve İlçe Müftüsü Hasan Akcan’ın okuduğu dua ile açıldı. Açılış, kursiyerlerin ürettiği el emeği ürünler sergisini konukların gezmesiyle sona erdi. Mut ADEM’in açtığı ikinci sergi, 16 Eylül cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Mehmet GÜRBÜZ