Mut Aile Destek Merkezi (ADEM), ilk sergisini açtı. Geçtiğimiz aylarda Mut Kaymakamlığı bünyesinde ilçemizde kurulan ADEM’in 1. Etap kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı. Tarihi Taşhan’da açılan sergide, 7 kursta eğitim gören 144 kursiyerin ürünleri sergilendi. Açılışı yapılan sergi, büyük ilgi ve beğeni topladı.
16 Haziran’da yapılan serginin açılışına; Mut Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ersagun Erdoğan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Koordinasyon Müdürü Ferruh Baş, Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Mut İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk, Ak Parti Mut İlçe Başkanı Soner Solak, kursiyerler ve yurttaşlar katıldı.
Mut ADEM eğitmeni Fatma Işıklı’nın sunuculuğunu yaptığı serginin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Taş: “ADEM alt gelir grubundaki dezavantajlı kadınlarımızın toplumsal entegrasyonunun artırılması için faaliyetler yapan kurumlardır.”
Açılışta konuşan Mut ADEM Proje Koordinatörü Aynur Taş, ADEM ve açtıkları kurslarla ilgili bilgi verdi. Aynur Taş, “Aile Destek Merkezleri, 2012’de fon kaynaklarıyla desteklenen ve sosyal hizmet içeren, Aile Destek Merkezi projeleriyle özellikle alt gelir grubundaki dezavantajlı kadınlarımızın toplumsal entegrasyonunun artırılması için faaliyetler yapan kurumlardır. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok bölgesinde kadınlarımıza psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek olmak amacıyla Aile Destek Merkezleri hizmete açılmıştır.” dedi.
“7 kursta 144 kursiyerimiz eğitim gördü.”
Mut ADEM’in 23 Mart 2023 tarihinde, Doğancı Mahallesi’nde, Mut SYDV binasında hizmete açıldığını belirten Taş, açtıkları kurslarla ilgili şu bilgileri verdi: “Merkezimizde hali hazırda 7 kursumuz aktif olarak eğitim vermektedir. Bu kurslar meyve fidanlarında aşılama, misinalı takı tasarım, kumaş çanta dikimi, doğal rattan ve yapay rattan örücülüğü, pilates, okuma yazma ve yetişkinler için Kuran-ı Kerim kurslarımız vardır. Bu kurslarımızda toplam 144 kursiyer 1. Etap eğitim dönemini tamamlamıştır. Yeni dönem kurslarımıza hali hazırda eğitime devam eden kursiyerlerimiz ve aramıza katılan yeni yüzlerle devam etmekteyiz.”
Okuma yazma kursiyerince şiir okunması ve 3-6 yaş oyun grubu öğrencilerinin palyaço eşliğinde gösterileriyle devam eden açılışta, bağlama ustası Ali Rıza Yılmaz’dan da müzik dinletisi sunuldu.
Açılış, kursiyerlerin ürettiği el emeği ürünler sergisini konukların gezmesiyle sona erdi.
Mehmet GÜRBÜZ