DOLAR
35,6949
EURO
37,4759
ALTIN
3.186,40
BIST
10.100,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
16°C
Mersin
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
18°C
Pazar Açık
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
16°C
Salı Açık
17°C

İSTANBUL MUTLULAR DERNEĞİ’NDEN ANLAMLI SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

İSTANBUL MUTLULAR DERNEĞİ’NDEN ANLAMLI SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
09.05.2020
A+
A-

Tüm dünyanın içinden geçtiği Coronavirüs pandemi günlerinde, İstanbul Mutlular Derneği’nden çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi sosyal medyada dikkat çekti. Siyasi parti farkı gözetmeden Mersin milletvekillerinin, müzik ve sinema başta olmak üzere sanat çevrelerinden Türkiye kamuoyunca tanıdık simaların destek verdiği ve dernek yöneticilerinin de yer aldığı kampanyanın mottosu “Evde Kal Mutlu Kal” şeklinde Mut’a da gönderme yapar nitelikte gerçekleşti.

Kampanya hakkında bilgi veren dernek başkanı Hasan Gezer, “Elbette tüm dünyanın yaşadığı bu süreç, biz insanlığa, çıkarmamız gereken dersler ve bundan sonrası için de güçlü ödevler sunmuştur. İnsan sağlığını tehdit eden tüm ürünlerden sakınmamız ve özellikle bağışıklık sistemimizi zayıflatan gıda ürünlerinden uzak durmamız bu derslerin ve ödevlerin başında gelmektedir. Bu bağlamda tüm ilçeleri ile birlikte bir Mersin bir tarım kentidir; önümüzdeki yılların sağlıklı gıda ve tarım ürünleri ile ilgili oldukça önem arz eden bir konu haline geleceği kaçınılmazdır. Bu sebeple Mut’ta da Türkiye’nin ilk erik ve kayısı yetişen bölgesi olma özelliğinden ötürü, insanların -zorunlu olmadıkça- evde izole olmaları gerektiğinden hareket ederek, tarım hasadı döneminin sekteye uğramasından kaygı duyduk. Bu doğrultuda  dernek yönetimimizin aldığı karar  ile böyle bir kampanya ile bizler de sürecin sağlıklı ve en az hasar ile atlatılmasına destek vermek istedik.” dedi.

Evlerinde çektikleri videolar ile kampanyaya katkı veren siyasiler,  sinema aktrisleri, aktörleri, yönetmenler ve tüm  müzik insanlarına bu duyarlı davranışları ve desteklerinden ötürü çok teşekkür eden Gezer, “ Bizler de doğup büyüdüğümüz bu kentin geleceğine bir damla da olsa katkı vermiş olma zannının gururunu ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

Dernek başkanı Gezer, Bundan sonraki dönemlerde de dernek olarak öncelikle Mut’un tarım ürünleri olmak üzere tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına yönelik çalışmalarda üzerlerine düşen katkıyı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

İstanbul Mutlular Derneği Facebook hesabı: https://www.facebook.com/mutlulardernegi/

Haber Merkezi