DOLAR
48,7769
EURO
56,0449
ALTIN
6.859,80
BIST
13.284,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
31°C
Mersin
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C

Mersin Büyükşehir’den Vektörle Mücadelede Dijital Dönem

Mersin Büyükşehir’den Vektörle Mücadelede Dijital Dönem
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, halk sağlığını korumaya yönelik vektörle mücadele çalışmalarında dijital teknolojiden yararlanıyor. ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Tabanlı Vektörle Mücadele Sistemi’ sayesinde sahada görev yapan ekiplerin çalışmaları anlık olarak takip edilirken, uygulamalara ilişkin tüm veriler dijital ortamda kayıt altına alınıyor. Sahada görev yapan personel, mobil uygulama üzerinden sisteme konum, zaman, personel bilgisi ve görsel veriler iletiyor. Böylece saha faaliyetlerinin denetimi kolaylaşırken, elde edilen veriler doğrultusunda mücadele çalışmaları da daha etkin planlanıyor.

Eker: “Vektörle mücadele çalışmalarımızı anlık takip ediyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Vektörle Mücadele Hizmetleri Şube Müdürü Sadık Eker, sistemin sahada yapılan tüm uygulamaların tek merkezden izlenebilmesine imkân sağladığını belirtti. Büyükşehir tarafından 13 ilçede yürütülen vektörle mücadele çalışmalarında, dijital altyapıyla desteklenen bu sistem sayesinde saha uygulamaları ve denetim mekanizmalarının çok daha etkin bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Eker, “Temel amacımız yaptığımız çalışmaları yakından izleyebilmek, raporlayabilmek ve yönetimde bunları uygun bir şekilde denetleyebilmek. Bu çalışmaların, istatistiki veriler ve raporlarla yönetime fayda sağlamasını hedefliyoruz. Çünkü sahada yapılan çalışmaların detaylarını sistem üzerinden görebiliyoruz. Geçmişe dönük, günlük veya anlık bilgiler alabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘CBS Tabanlı Vektörle Mücadele Sistemi’ sayesinde ekiplerin mobil uygulama aracılığıyla, sahada gerçekleştirdiği çalışmaları koordinat bilgileriyle birlikte merkeze aktardığını sözlerine ekleyen Eker,  “Sahada çalışan her personelimizde, sisteme entegre olan aplikasyonun bulunduğu mobil telefon var. Bu aplikasyon üzerinden, yaptığı çalışmanın detaylarını fotoğraf ve video alarak sisteme yüklüyor. Girdiği veriyi onayladığı anda, koordinat tabanlı veri işlenmiş şekilde sistem üzerinden önümüze geliyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.