DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
ALTIN
4.202,26
BIST
9.356,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Açık
26°C

MUT CHP’DE ALİ KAYA GÜVEN TAZELEDİ

MUT CHP’DE ALİ KAYA GÜVEN TAZELEDİ
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Başkanlığı, Olağan Kongresini gerçekleştirdi. 2 adayın yarıştığı kongrede, Hayati Bağçalı’nın istifasıyla CHP Mut İlçe Başkanlığı koltuğuna oturan ve bu zamana kadar bu görevi sürdüren Ali Kaya ile Gürsel Özkan yarıştı. Yapılan kongre sonucunda Ali Kaya, güven tazeleyerek yeniden CHP Mut İlçe Başkanı oldu. Yapılan seçimde Ali Kaya’nın listesi 140 oy alırken, Gürsel Özkan’ın listesi 27 oyda kaldı.
Mut Ziraat Odası Toplantı Salonunda yapılan kongreye; CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Mersin Büyükşehir Belediye (MBB) Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.
Kongrede konuşan MBB Başkanı Vahap Seçer, genel ve yerel yönetimlerde iddia ortaya koymayan partilerin halkta karşılığı olmayacağına vurgu yaparak, “Biz icraat yapmak istiyoruz ve yapıyoruz. Böyle bir fırsat ele geçmiş. Elbette ki belediyelerin değerini bilelim. 2.5 milyona hizmet eden Büyükşehir Belediye Başkanlığı önemlidir. Buraları sımsıkı tutacağız, sarılacağız” dedi.
Mut halkına ve CHP Mut Örgütüne inandığını belirten Başkan Seçer, “Mut’a inanıyorum, Mut’a güveniyorum. Bu kongre tamamlanacak. Kongre sonucunda bir kişi bayrağı alacak ve görevine devam edecek. O bizim başkanımızdır. Yönetim kurulu üyesi, bizim partili arkadaşlarımızdır. Onlarla beraber omuz omuza çalışırız. Biz sizlerle, sevgili Mutlularla önümüzdeki süreçte çok güzel başarılara imza atacağız.” şeklinde konuştu.
Kongre yaptığı konuşmada partililere birlik olma ve yaklaşan yerel seçimler öncesinde daha sıkı çalışmaya çağrısında bulunan CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ise, “Bizler CHP’liyiz. Yarın sahada hep beraber, omuz omuza çalışacağız” dedi.
İktidarın ülkeyi uçuruma sürüklediğini ve bunun karşısında en organize gücün CHP olduğunun altını çizen Ömür, “Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi’ni her zaman için bu günden bir adım ileri götürmek için herkes elinden geleni yapmalıdır. Yerel seçimlerde ilçe sayımızı arttırarak yerel iktidarımızı kuvvetlendirerek devam ettireceğiz” diye konuştu.
İl Başkanı Ömür kongrede, partilerinden istifa ederek CHP’ye katılan yurttaşlara parti rozetlerini taktı.
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Ali Kaya sarı listeyle, Gürsel Özkan kırmızı listeyle seçime girdi. Toplam 230 delegeden 182’sinin oy kullandığı kongrede, 167 oy geçerli sayıldı. Yapılan seçim sonucu Ali Kaya’nın listesi 140 oy alırken, Gürsel Özkan’ın listesi 27 oy alabildi. Bu sonuçlara göre, Ali Kaya yeniden CHP Mut İlçe Başkanlığı koltuğuna oturdu.
Yeniden CHP Mut İlçe Başkanı seçilen Ali Kaya, seçim sonu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Bugün yaptığımız Olağan İlçe Kongremizde bizleri bu göreve layık gören bütün partililerime teşekkür ediyorum. Biriz beraberiz ve Mut CHP olarak yerel iktidarın en büyük adayıyız.” dedi.
Ali Kaya’nın başkanlığındaki CHP Mut İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, şu adlardan oluştu: Hüseyin Alagöz, Mehmet Tekin Alp, Emre Ayan, İlknur Bıçkı, Dilara Gümüş, Hüseyin Günay, Hikmet Gürel İnce, Yılmaz Karaer, Suha Keskin, Hikmet Küçük, Hümeyra Özer, Eyup Sinan, Uğur Ünal ve Gülay Yüksel.
İl Delegeleri ise Ali Kaya, Abdurrahman Günay, Ali Deniz Oral, Nazmiye Özgür, Servet Doğan, Ertan Aslan, Durmuş Keşli, Mehmet Ünlü, Oktay Yörük, Üzeyir Kabakcı, Mehmet Tufan Gezer, Muharrem Yılmaz, Fatma Korkmaz, Zehra Yaşar, Elif Akay Yıldız, Mehmet Sezgin, Yaşar Macit, Deniz Uyar, Oğuzhan Yörük ve Ayşe Yılmaz adlarından oluştu.

İşte Ali Kaya’nın seçilen sarı listesi:

Mehmet GÜRBÜZ