Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
11°C
Mersin
11°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Parçalı Bulutlu
12°C

Sahipsiz Yel Değirmeni kaderine terk edildi

Sahipsiz Yel Değirmeni kaderine terk edildi
10.12.2022
A+
A-

Mut’ta Doğancı Mahallesi tepesinde bulunan, seyir terası olarak kullanılan, içinde Yel Değirmeni ve aile çay bahçesinin bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı, adeta savaştan çıkmış bir görünümüyle kaderine mi terk edildi?

Seyir terası olarak kullanılan, içinde Yel Değirmeni ve aile çay bahçesinin bulunduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı Park içerisinde bulunan restoranın camları kırılmış, masaları sandalyeleri parçalanmış, parkın içerisindeki kamelyaların oturacak bankları ve masaları parçalanmış ve harabeye dönmüş durumda. Yel Değirmeni ve parkın içler acısı hali, saldırı kuşkusunu akıllara getiriyor. Acaba bu güzelim park kaderine mi terk edildi?

Edindiğimiz bilgilere göre, zabıta ve emniyet güçlerince burada incelemede bulunulup tutanak tutulduğu ve olayın araştırıldığı öğrenildi. Ayrıca Mut Belediyesi burayı kiraladığı ve en kısa zamanda restore edeceği söylense de hala harabe halinde olması düşündürüyor.

Alınan bilgiye göre, kiracı olan işletmecinin işi bırakıp gittiği öğrenilirken, belediye yetkilileri şu an için buraya müdahale edemediklerini bildirdiler. Mut Belediyesi olarak kira sözleşmesinin feshedildiğini ve tahliye davası açıldığını bildiren yetkililer, konunun mahkeme sürecinde olduğunu ifade ettiler.

Belediye yetkilileri, mahkeme sürecinin tamamlanmasıyla gerekli çalışmaları yapacaklarını söyleseler de maalesef aradan uzun zaman geçmesine rağmen hala bir çalışma yapılamadığını söyleyen ilçe halkı, yazık bu güzelim parka gidildiğinde ilçe ayaklarımızın altında seyrine doyum olmayan bir görüntüsü vardı ne yazık ki hala bir çare bulunamaması bizleri üzüyor dediler.

Hasan ÇETİN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.