Alevi Kültür Dernekleri Silifke şubesi 7. Olağan genel kurulu 26 ARALIK 2024 Perşembe günü Silifke Cem evinde yapıldı.
Divan Başkanlığını Hasan Mansuroğlu’nun yaptığı genel kurulda Şube Başkanı Ümit BOYRAZ tekrar seçildi.
Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine ;
Ümit Boyraz, Hüseyin Özmen, Nazife Kılıç, Özgür Olcay Dizdaroğlu, Züleyha Gündüz, Sebahat Akbudak, Durdu Gök
Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine:
Celal Necati Üçyıldız, Muteber Güneş, Meliha Gülnar
Disiplin Kurulu Asil Üyeliklerine :
Avukat Hasan Doğan, Murat Sapmaz, İbrahim Küçüksel
Üst Kurul Delegeliklerine ise :
Celal Necati Üçyıldız, Nevzat Üçyıldız, Nazife Kıllıç,Şaziye Boyraz, Akif Korkmaz, Hüseyin Özmen, Emre Gezgin, Savaş Akbudak, Züleyha Gündüz, Şenay Eker, Baki Gürcü, Nermin Aşık, Güler Boyraz, Özgür Olcay Dizdaeoğlu, Sebahat Akbudak, Durdu Gök, Mehtap Boyraz, Ebru Senanur Türkmaya, Nusret Pekçelik, İlay Yılmaz, Cüneyt Akbudak, Hasan Basri Bilgen seçildiler.
13 ARALIK 2008 tarihinde Şubenin açılışından bu yana, Emek İşhanı’nda Rifat Karaduman’nın tahsis ettiği iki oda büroda, Yusuf- Canan Karaçavuş’un tahsis ettiği bir apartman dairesi, Silifke belediyesinin Sayağzında bir parkta tahsis edilen odalarda ibadetlerini yaptılar. Örgütlendiler. Düğün salonlarına aşure kaynatıldı, Hızır Cemi yapıldı.
Silifke Belediyesi Cem evi inşaatını yapıp teslim etti. Eksiklerini Mersin Valiliği tamamladı. Yerel yönetim ve merkezi yönetim birlikte cem evini tamamladılar.
Uzun uğraşlar sonunda kendi Cem evlerinde genel kurullarını yapıyorlar. Cemlerini yapıyorlar. Maraş depremi sonrasında Silifke de yardım eli orada ateşlendi, başta cem odası ve tüm bölümler depremzedelere ev sahipliği yaptı.
Zaman geldi, Silifke de diğer toplum örgütleri ile birlikle konserler düzenlendi. Deprem bölgesinde öğrencilere burs sağlandı.. Şimdi Cem evi cenaze himeti, lokma ve inançlarını yerine getirmeye hazır bekliyor.
Kuruluşta 40-50 kişi ile kurulan derneğin artık 1067 üyesi var. Tahtacısı, Abdalı, Urumlu Alevisi ve Sünni yoldaşları ile yola devam ediyorlar.
Tek istedikleri Eşit Yurttaşlık anlamında ibadet yerlerinin kabul edilmesi. Öteki olmaktan kurtulmak. İnançlarına bir kültür olarak bakılmamak. İnançlarına saygı da bulunmalarını istiyorlar.
Tabi ki sevgi , barış istiyorlar. Sevgi barı olursa ülkede üretim olur. Bolca Üretim, hakça tüketim diyerek imece ruhunun yaşaması dileğiyle yeni seçilenlere başarılar diliyoruz. Yolları açık olsun. BOZ ATLI HIZIR yoldaşları olsun.