DOLAR
38,8472
EURO
43,7401
ALTIN
4.032,14
BIST
9.668,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Açık
29°C
Cuma Çok Bulutlu
27°C

BAŞKAN SEÇER’DEN ‘1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI

BAŞKAN SEÇER’DEN ‘1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI
30.04.2025
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Seçer mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“1 Mayıs işçilerimizin ve emek dünyasının, birbirleri ile dayanışma gücünü ortaya koyduğu, sorun ve taleplerini yüksek sesle dile getirdiği bir gün. Bir ülkede işçiler; örgütlü, dayanışma içinde ve mutluysa o ülkede huzur ve refah seviyesi o derecede yüksek demektir. İşçi ve emekçinin sorunlarının çözümü, Türkiye’nin neredeyse tüm sorunlarının çözümüne zemin ve olanak sağlayacağından çok önemlidir. Sendikal haklarına sahip, çalışma barışı içinde, gerekli iş güvenliği ortamına sahip, ekonomik koşullar altında ezilmeyen işçiler, Türkiye’nin hem ekonomisini hem de toplumsal yaşamını ileriye götürürler. Bugün Türkiye’nin bu ortamdan oldukça uzak olması bizleri fazlasıyla üzüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştirakleri bünyesinde çalışan tüm emekçi çalışma arkadaşlarımıza, böylesine bir ortam sağlamak için sahip olduğumuz tüm imkanları zorluyor ve onların kente huzur içinde hizmet etmeleri için çalışıyoruz.

Türkiye’nin artan ekonomik sorunlarına rağmen, tüm çalışma arkadaşlarımızla gereken çalışma barışını sağlamaya bundan sonra da devam edeceğiz.

Kentimizde yaşayan tüm emekçilerin, çalışma sahası neresi olursa olsun, ister tarla, ister sanayi, ister fabrika, isterse de hizmet sektörü olsun, görevlerini yerine getirirken karşı karşıya kaldıkları her sorunda yanlarında olacak, onların yüzünü güldüren hizmetlerle yaşamlarına dokunacak ve daha güzel yarınlara el birliği ile kavuşacağız.

Türkiye ve Mersin kalkınsın diye, üretsin ve refah seviyesi yükselsin diye emek ve alın terini ortaya koyan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”