DOLAR
36,2225
EURO
38,0047
ALTIN
3.352,91
BIST
9.877,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
17°C
Mersin
17°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C

NURHAN YILDIZ BAKANER

NURHAN YILDIZ BAKANER
07.03.2022
A+
A-
Nurhan Yıldız Bakaner 1968 yılında Mersin ili Mut ilçesine bağlı Pamuklu (Pembeli) köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamlayan yazar Lise son sınıfta yakalandığı Epilepsi hastalığıyla tanışınca eğitim hayatını bitirerek çalışma hayatına başladı. Karaman ve Mersin’de çeşitli işlerde çalıştıktan sonra 1993’de Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğünde işe başladı. 2000 yılında İstanbul’a giden yazar evlenerek buraya yerleşti.

Eşini uzun süren Lösemi tedavisi sonrası kaybedince 2006 yılında tekrar Mersin’e döndü. Bu arada Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümünü bitiren yazar aşkını ve acılarını anlatmak için başladığı Edebiyat yolculuğunda; yaşadığı coğrafyanın özelliklerini ve toplumun acılara olan önyargılarını kadının penceresinden anlatmaya çalıştığı yazılarını 2016 yılında “Mor Baharın Tomurcuğu” adlı öykü kitabında topladı.

Yaşamdaki en önemli değerin sevgi, saygı ve en önemlisi de dostluğun sırrına erişmek olduğunu vurgularken, Kasım 2021 yılında çıkarmış olduğu “GAMKA” adlı şiir kitabını okurlarıyla buluşturdu. Halen Mersin’de yaşayan ve kadın olmakla insan olmanın aynı şeyler olduğunu savunan yazar çalışmalarına Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) bünyesinde devam ediyor. Ayrıca Mersin’in yerel Günlük gazetesinde Yakamozların Kalemi adlı köşesinde bazen şiir bazen öykülerini paylaşmaktadır.