Ahmet Yorgun kimdir?
Mut doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Adana’da bitirdi.
Hacettepe Üniversitesi mezunu, Sosyal Hizmet Uzmanı.
1,5 yıl sosyal hizmet uzmanı olarak görev yaptıktan sonra 4,5 yıl özel sektörde (Netaş) çalıştı.
Mut İdman Yurdu ve Ankaragücü amatör takımlarında futbol oynadı.
1991 yılından bu yana Mersin’de sigorta acenteliği yaparak ve tarımla uğraşarak hayatını sürdürmektedir.
1992’de yeniden açılan CHP’nin il yöneticileri arasında yer aldı.
1994-1995 yıllarında merkez sol partilerin birleşmesi için çalıştı.
1995 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi’ni yüze yakın arkadaşı ile kurdu ve ilk yöneticileri arasında yer aldı.
1997-1999 yılları arasında ADD Mersin Şube Başkanlığı yaptı.
Türkiye’de ilk kez, ADD önderliğinde cumhuriyetçi partiler, odalar ve demokratik kitle örgütlerinin bir araya getirilmesi için yoğun çaba harcadı. Bu kuruluşlarda, birlikte hareket etme, güç birliği yaratma kültürünün oluşmasına önemli katkılarda bulundu.
Yerel, ulusal, cumhuriyetçi, sol ve ilerici hareketlerin içinde yer aldı; gelişmelerine katkı sundu.
1999 genel seçimlerinde önseçimi kazanarak, CHP Mersin Milletvekili adayı oldu.
CHP Mersin il yöneticiliği, ilçe başkanlığı, delegeliği yaptı.
2012 yılında CHP İl Başkan adayı oldu.
Son 25 yıldır, radyolarda, televizyonlarda CHP’yi, Atatürkçülüğü, sosyal demokrasiyi ve halkın sorunlarını anlatan onlarca programa katıldı.
ADD, ÇYDD, YKKED, İçel Sanat Kulübü, Akdeniz Opera ve Bale, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği üyesidir.
Evli, biri klasik müzik keman sanatçısı, diğeri Avukat iki oğlu vardır.