DOLAR
34,2940
EURO
37,4994
ALTIN
2.908,27
BIST
9.027,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
28°C
Mersin
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

HİKMET GÜREL İNCE İLE SÖYLEŞİ

HİKMET GÜREL İNCE İLE SÖYLEŞİ
26.12.2018
A+
A-

Ziraat Odası Başkan Adayı Hikmet Gürel İnce ile Söyleşi*

Sayın Hikmet Gürel İnce bize kendinizi tanıtır mısınız?

1979 yılında Mut’ta doğdum. Kavaközü köyünden merhum emekli Fransızca öğretmeni Ali İnce ve Salçacı Ayşe İnce’nin oğluyum. İlkokul ve ortaokulu Mut’ta okudum. Mersin Anadolu Dış Ticaret Meslek Lisesi’nde bitirdikten sonra, Çukurova Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesi’ni bitirdim. Askerliğimi Eskişehir’de kısa dönem olarak tamamladıktan sonra ilçemizde eksikliğini hissettiğim Salça İmalathane’sini kurdum. Salça İmalathanesinin yanı sıra Çınaraltı Sendika Aile Çay Bahçesinin de işletmeciliğini yapmaktayım.

Kavaközü köyünden Ziraat Odası delege seçilmenizden ve başkan adaylığınızdan bahseder misiniz?

Bildiğiniz gibi ilçemiz 12 ay tarım ve hayvancılıkla uğraşır. Ve yılın her ayında üretimimiz vardır. Süreç neredeyse erikle başla,zeytine kadar gider. Ancak sadece üretim yapmak yeterli değil,çiftçinin ürettiğini iyi fiyata satması,kaliteli ürün üretmesi de önemli. Çiftçilik bir meslek olmalıdır,mesleğini icra ederken kaderine terk edilmemelidir. Çiftçinin; ürettiğim ürün kalitelimi,ürünümü satabilecek miyim, borçlanmadan mahsulü tarladan kaldırabilecek miyim gibi kaygılarına cevap verecek,sorunlarını çözecek ,dertlerine dinleyecek ve yol gösterecek bir kurum olmalıdır, buda Ziraat Odası’dır.

Ziraat Odamızın yaklaşık 16.000 üyesi vardır. Ve şu anki durumumuza bakarsak, çiftçilerimiz yıllardır olduğu yerde saymaktadır. Elbette Ziraat Odamızın ilçemize yararlı hizmetleri olmuştur,ancak yeterli değildir. Bende yine söyleşimizin ilerleyen bölümlerinde değineceğim sorunlara çare olmak ve odayı hizmet eden durumuna getirmek için köyümden delege seçildim. Çiftçimizin iyi ve kötü gününde yanında olmak, sorunlarına çözüm üretmek, ilçemizi tarımsal alanda çok daha ilerilere taşımak ve hak ettiği noktaya getirmek için MUT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINA ADAYIM.

Hayırlı olsun diyoruz. Biliyorsunuz adaylar seçilmeden önce çeşitli vaatler verirler ve seçildikten sonra verdikleri sözleri genelde unuturlar. Sizde nasıl olacak bu durum?

Bizim sözümüz ve yapmayı düşündüğümüz hizmetler tamamıyle gerçektir. Ben ailemden aldığım terbiye ve almış olduğum eğitimle memleket sevdasını harmanlayıp bu yola çıktım. Hedefim bir yerlere gelmek değil, makam, koltuk değil, hizmet etmektir. GERÇEK EFENDİ HİZMET EDENDİR demiş Peygamber efendimiz. Benim çıkış noktam budur. Göreve geldiğim taktirde odamızı şeffaflıkla, dürüstlükle, çiftçiyle, halkla birlikte yöneterek verdiğim bütün sözleri yerine getireceğim.

Sayın İnce göreve gelirseniz ne gibi hizmetler yapacaksınız?

Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım tam anlamıyla bir hizmet neferi olacağız. Oturduğumuz yerden değil bizzat giderek, görerek sorunları çözeceğiz. Teknik çalışacağız. Kısaca projelerimden ana başlıklar halinde bahsedeyim.

  • Odamız bünyesinde deneme bahçeleri kurup yeni ürünler elde edeceğiz ve çiftçiye tavsiye edeceğiz. Örnek bahçe, örnek ahır çalışmalarımız olacak.
  • Kurulmuş olan analiz laboratuarını geliştireceğiz, toprak, yaprak ve su analizleri yapacağız. Hayvan sağlığı laboratuarını da ilçemize kazandıracağız.
  • Odamız bünyesine yeni Ziraat Mühendisleri ve Veterinerler alarak meslekleri doğrultusunda çiftçimize hizmet sunacağız.
  • Uzman eğitimcilerle çiftçileri sık sık bir araya getirip eğitim çalışmaları yapacağız. Sadece eğitim değil uygulama çalışmaları da yapacağız.
  • Üyelerimizle ve çiftçilerimizle sık sık haberleşip, sms ve bildiri yoluyla her zaman, iyi günlerinde, kötü günlerinde yanlarında olacağız. Bir aile ortamı yaratacağız.
  • Üretilen ürünlerin kaliteli olması için destekleme çalışmaları yapacağız. Ürünün her evresinde budamasında, sulamasında, ilaçlamasında çiftçinin yanında olacağız ve üretilen ürüne yeni pazarlar arayacağız.
  • Mut ürünlerinin bir marka haline gelmesinde Ziraat Odasının üzerine düşen bütün görevleri yerine getireceğiz, kurumları çalışır hale getireceğiz ve gerekirse hesap soracağız.
  • Kayısı ve Zeytin Üreticileri Birliklerinin kurulması için öncülük edeceğiz.
  • Hayvancılığı destekleyeceğiz. Kurulmuş olan süt birliğinin sorunlarını elbirliği ile çözeceğiz. Kooperatifleri destekleyeceğiz. Yine kurulmuş olan bal üreticileri birliğinin sorunlarını çözeceğiz.
  • Mağdur olmuş üyelerimize ve çiftçilerimize gerekli hukuki ve maddi desteği vereceğiz. Odamız bünyesinde bir hukuk birimi oluşturacağız.
  • Sulama sorunlarını çözeceğiz. Yeni göletlerin yapılmasını ve yeni su havzalarının oluşturulması için ilgili kurumlarla eşgüdümlü olarak çalışacağız. Su uygarlıktır, berekettir üründür, suyu kullanmak her vatandaşın hakkıdır.
  • Devletimizin, Avrupa Birliği’nin ve dünya bankasının desteklemelerinden yararlanmak üzere çalışmalar yapacağız.
  • Kaymakamlık, Belediye, İlçe Tarım Müdürlüğü, Meslek Yüksek Okulu, diğer meslek odaları muhtarlarımız, ziraat mühendislerimiz ve veterinerlerimizle el ele vererek projeler yapılmasını ve uygulanmasını sağlayacağız ve bu konuda uzaktan izleyen değil, önderlik yapan oda olacağız.


EVET ARTIK SİZCE ATILIM YAPMA ZAMANI GELMEDİ Mİ?

12 ay üretimi olan ilçemizde neden bir ŞOKLAMA TESİSİ yok?

Mut’ta neden SERACILIK yapılmıyor?

MUT KAYISISINI NEDEN BAŞKALARI SAHİPLENİYOR?

Gelin gençlik, dinamizm, tecrübe ve meslek odası gücümüzü birleştirelim yeniden bir MUT yaratalım, diyorum ve bu sese kulak vermenizi istiyorum. Artık mantıklı olma, akılcı davranma zamanıdır, emeğiniz bizimle güce dönüşsün, TEK YUMRUK HALİNDE odamızı yönetelim.

Teşekkür ediyoruz. Sizi dinlemek gerçekten heyecan verici. Kararlılığınız ve azminiz bizi gerçekten etkiledi. Sn. İnce henüz çok gençsiniz bu sizde azda olsa tedirginlik yaratmıyor mu?

Hayır, kesinlikle aksine kendimi çok kararlı ve dinamik hissediyorum. Teknolojiyi, ekonomiyi ürün takvimini çok iyi biliyor ve gözlemliyorum. Seçildiğim taktirde kuracağım teknik ekiple uzman arkadaşlarımla hep birlikte çalışacağız. Daha önce de dediğim gibi biz oturmaya değil ÇALIŞMAYA GELİYORUZ. BİZ HİZMETE TALİBİZ.

Çok teşekkür ediyorum.

Sayın İnce biz de size çok teşekkür ediyoruz ve başarılar diliyoruz.

* Bu söyleşi Mut’un Sesi Gazetesi tarafından yapılmış ve 19.01.2011 tarihinde yine Mut’un Sesi Gazetesinde yayınlanmıştır.

ETİKETLER: